Oma talous

Warren Buffetin menestyksen saloja

Miljardööri Warren Buffet on maailman toiseksi rikkain ihminen. Opi hänen menestyksen saloja.

Berkshire Hathawayn toimitus- ja puheenjohtaja Warren Buffet on 87 vuotta vanha ja hän on tällä hetkellä maailman toiseksi rikkain ihminen. Inc. –sivusto paljastaa Buffetin menestyksen saloja ja oppeja.

Opi sanomaan ei

Warren Buffet kertoo, että hänen menestys ei niinkään ole tulosta siitä, mitä hän on tehnyt – vaan siitä mitä hän ei ole tehnyt. Lainaten Buffetin sanoja:

Menestyneiden ja todella menestyneiden ihmisten välinen ero on se, että todella menestyneet ihmiset sanovat ei lähes kaikkeen.

Buffetin lainaus sisältää tärkeän sanoman, joka tarkoittaa sitä, että meidän tulisi oppia sanomaan ei uudestaan ja uudestaan merkityksettömille asioille elämässämme – ja keskittää kaikki fokus vain olennaiseen.

Tämä voi kuulostaa helpolta, mutta jos mietit tätä hetken aikaa niin ehkä huomaat, ettei se ole niin helppoa. Meidän arki koostuu eri valinnoista, asioista ja ärsykkeistä, jotka yrittävät vetää meitä sataan eri suuntaan. Siksi onkin todella tärkeä tietää, mitkä asiat ovat sinulle kaikkein tärkeimpiä ja miten opit sanomaan turhille asioille ei.

7 asiaa, joille menestyneet ihmiset sanovat ei:

1. Sanovat ei mahdollisuuksille, jotka eivät herätä innostusta, puhuttele heidän arvoja tai edistä heidän menestymistä.

2. Sanovat ei turhille verkostoitumistilaisuuksille, joissa ihmiset vaihtavat käyntikortteja, mutta eivät kuule toisistaan koskaan uudelleen. Sen sijaan he rakentavat suhteita vain tärkeisiin kontakteihin ja ihmisiin.

3. Eivät vietä aikaa negatiivisten tai ylikriittisten ihmisten seurassa, jotka vievät heiltä energiaa. Aika on arvokasta, joten he valitsevat ympärilleen pienen joukon ihmisiä, jotka inspiroivat ja haastavat heitä.

4. Eivät tee liikaa töitä. Vaikka monet menestyneet ihmiset tekevät 60-80 tuntia viikossa töitä, hyvin menestyneet ihmiset eivät laiminlyö itseään tai perhettään. He ymmärtävät sen, että jos he eivät pidä huolta itsestään, se tulee haittaamaan loppukädessä heidän menestystään.

5. Ymmärtävät, ettei he voi tehdä kaikkea työtä yksin, vaan delegoivat töitä.

6. Anna muiden ihmisten ohjata heidän elämää.

7. Yritä miellyttää muita ihmisiä. Pitävät kiinni omista syvimmistä toiveista ja haluista, eivätkä yritä mukautua toisten ihmisten toiveisiin.

Warren Buffetin kolmivaiheinen sääntö menestykseen

Mistä sitten tiedät, mille asioille sinun kannattaa sanoa ei? Warren Buffet on ideoinut kolmivaiheisen säännön, jonka avulla opit asettamaan itsellesi rajoja ja sanomaan ei turhille häiriötekijöille.

  1. Kirjoita ylös luettelo, jossa listaat 25 tärkeintä tavoitetta urallasi.
  2. Ympyröi listasta 5 tärkeintä tavoitetta, jotka todella puhuttelevat sinua. Nämä ovat sinun tärkeimpiä uratavoitteita.
  3. Yliviivaa listasta muut 20 tavoitetta ja unohda ne.

Tämän listan avulla saat hahmotettua, mitkä viisi asiaa ovat sinulle oikeasti tärkeitä. Saat samalla näköpiiristäsi pois 20 tavoitetta, mitkä eivät ole kiireellisiä painopisteitä urallasi. Keskitä kaikki energiasi näihin viiteen kohtaan.

Kommentoi
Ylös
>