Sijoitusuutiset

Altian osakkeet ylimerkittiin ja lopullinen hinta on 7,5 euroa osakkeelta

Koskenkorvaa ja muita alkoholijuomia valmistavan Altian markkina-arvoksi muodostui pörssilistautumisessa 271 miljoonaa euroa. Kaupankäynti osakkeella alkaa huomenna perjantaina.

Altian hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae kommentoi Altian listautumista näin: “On ollut upeaa seurata Altian osakemyynnin nostattamaa mielenkiintoa ja keskusteluja. Olen tyytyväinen, että olemme voineet tarjota laajalle yleisölle mahdollisuuden tulla osaksi tätä tarinaa. Altian johto on toteuttanut strategiaa menestyksekkäästi vahvistaen yhtiön asemaa todella kilpaillulla alalla. Olen ylpeä Altian viimeaikaisesta kehityksestä ja uskon listautumisen parantavan kilpailukykyä edelleen. Yksi etappi on nyt saavutettu, mutta työ jatkuu: uusien omistajien vauhdittamana ja innoittamana Altia jatkaa kehittymistään aktiivisella otteella.”

Altian markkina-arvo listautumisen jälkeen on noin 271,1 miljoonaa euroa, Altia kertoo tiedotteessaan. Osakemyynti herätti vahvaa kiinnostusta ja osakkeet ylimerkittiin selvästi. Osakkeen lopulliseksi merkintähinnaksi muodostui 7,5 euroa. Merkintähinnan haarukka oli 7,50–9,00 euroa, joten lopullinen hinta asettui haarukan alalaitaan.

Yleisömyynnissä tehdyt merkintäsitoumukset hyväksytään yleisömyynnin ehtojen mukaisesti kokonaan 200 myyntiosakkeeseen saakka ja tämän jälkeen 57,3 prosentin osalta annetuista merkintäsitoumuksista. Yleisömyynnissä merkintäsitoumuksen antoi yhteensä noin 16 500 sijoittajaa.

Henkilöstöannissa Altia laskee liikkeeseen 180 485 henkilöstöosaketta merkintäsitoumuksen merkintäaikana tehneille Altian Suomessa ja Ruotsissa työskenteleville vakituisille työntekijöille, joilla on suora toistaiseksi voimassa oleva työsuhde Altiaan merkintäajan päättymisen hetkellä ja Altian johtoryhmän jäsenille. Henkilöstöannin osakekohtainen merkintähinta oli kymmenen prosenttia alhaisempi kuin merkintähinta yleisömyynnissä, eli 6,75 euroa.

Altia saa henkilöstöannista noin 1,2 miljoonan euron bruttovarat ennen listautumiseen liittyvien kulujen vähentämistä. Suomen valtio saa puolestaan osakemyynnistä noin 172,5 miljoonan euron bruttovarat olettaen, että lisäosakeoptio käytetään. Osakkeista 6 miljoonaa kappaletta allokoidaan yksityishenkilöille ja 17 miljoonaa kappaletta institutionaalisille sijoittajille

Yhtiön ulkona olevien osakkeiden kokonaismäärä on 35 960 000 ja henkilöstöosakkeiden kaupparekisteriin rekisteröimisen jälkeen Altian osakkeiden kokonaismäärä on 36 140 485.

Listautumisen järjestäjänä toimi Nordea.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös