Sijoitusideat

Analyytikot: Nokia hyötyy Yhdysvaltojen pakotteista kiinalaista kilpailijaa vastaan

Nokia osakekurssi osakkeet sijoittaminen pörssi osakekurssi

Nordea nosti Nokian tavoitehintaa. Sekä Nordea että Inderes antavat Nokian osakkeelle ostosuosituksen.

Yhdysvaltojen kauppaministeriö kertoi asettaneensa seitsemän vuoden kiellon, joka estää yhdysvaltalaisia yrityksiä myymästä komponentteja tai ohjelmistoja kiinalaiselle verkkolaitevalmistaja ZTE:lle. ZTE on joutunut yhdysvaltalaisviranomaisten hampaisiin, myytyään yhdysvaltalaistuotteita Iraniin vastoin määräyksiä. ZTE on maailman neljänneksi suurin langattomien verkkojen verkkolaitevalmistaja Huawein, Ericssonin ja Nokian jälkeen.

Kiinalaisyhtiön vastoinkäymiset saattavat olla hyvä uutinen Nokialle ja pakotteet saattavat parantaa Nokian kilpailuasemaa Yhdysvalloissa.

”Kielto voi aiheuttaa Nokian kanssa kilpailevan ZTE:n verkkolaiteliiketoiminnalle vakavia toimitusongelmia ja rampauttaa sen teknologian kehitystä”, toteaa analyysitalo Inderesin toimitusjohtaja ja Nokia-analyytikko Mikael Rautanen.

Rautasen mukaan kielto voi olla ZTE:lle jopa hyvin kohtalokas, sillä Yhdysvaltalaisten yritysten arvioidaan toimittavan 25-30 prosenttia yhtiön tuotteiden komponenteista Reutersin arvion mukaan. Yhtiö voisi kohdata jo lyhyellä aikavälillä merkittäviä ongelmia verkkolaitteiden toimituksissa.

Huolet kauppasodasta sekä kiinalaisten verkkolaitteiden kyberturvallisuudesta voivat myös yleisellä tasolla halvaannuttaa kiinalaisia verkkolaitevalmistajia Huaweita ja ZTE:tä, Rautanen epäilee. Verkkolaitevalmistajien asiakkaat eli operaattorit eivät todennäköisesti halua ottaa poliittisia riskejä verkkoinvestoinneissaan, sillä verkkotoimittajan toimituskyvykkyys ja luotettavuus ovat kriittisiä verkkotoimittajan valintakriteereitä.

Rautasen mukaan Nokia ja Ericsson toimivat kauppasodan suhteen poliittisesti neutraalilla maaperällä, mikä voi hyödyttää niitä.

Nordea ilmoitti eilen nostavansa Nokian tavoitehintaa 5,0 eurosta 5,3 euroon.

”Yhtiön näkymät ovat hiljalleen paranemassa, sillä odotamme verkkoliiketoiminnan liikevaihdon kääntyvän vähitellen kasvuun. Tulevina vuosina odotamme Nokian hyötyvän 5Ginvestointien kiihtymisestä, ja odotamme yhtiön yltävän yli 0,40 euron osakekohtaiseen tulokseen vuonna 2021, kun Alcatel-synergiat on saatu päätökseen ja potentiaaliset sopimukset on solmittu patenttiportfolion osalta”, Nordea perustelee.

Vuoden 2021 Nordean ennusteilla Nokian arvostukseksi tulee P/E 11. Suositus Nokian osakkeelle on osta.

Inderesin tavoitehinta Nokian osakkeelle on hieman korkeampi eli 5,8 euroa ja suositus on niin ikään osta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös