Sijoitusuutiset

George Soros hävisi Norwegian-yhtiön sijoituksellaan päivässä 40 prosenttia

Legendaarinen suursijoittaja hävisi peräti 40 prosenttia yhden päivän aikana veikattuaan lentoyhtiö Norwegian Airia vastaan.

Legendaarinen suursijoittaja hävisi peräti 40 prosenttia yhden päivän aikana veikattuaan lentoyhtiö Norwegian Airia vastaan.

Norwegian on ollut pitkään yksi eniten lyhyeksi myydyistä osakkeista pohjoismaissa, kertoo Business Insider. Lehden mukaan noin yhdeksän prosenttia osakkeista on myyty lyhyeksi. Lyhyeksi myyjät ovat siis veikanneet yhtiön osakkeen laskun puolesta.

Tilastot paljastavat, että Soros teki mojovan tappion Norwegianin lyhyeksi myynneillään. Sorosin omistama hedgerahasto Soros Fund Management on ollut lyhyeksi myynnin takana.

Lyhyeksi myynti osoittautui melkoiseksi virhearvioksi kun selvisi, että British Airwaysin omistama IAG-yhtiö osti pienen siivun Norwegianista. Oleellista British Airwaysin omistaman IAG:n ilmoituksessa oli se, että vähemmistöosuuden ostolla IAG haluaa pitää mahdollisena, että se ostaisi koko Norwegianin.

Norwegianin osake nousi viime viikolla yhdessä päivässä IAG:n toimien johdosta peräti yli 47 prosenttia. Myös esimerkiksi Finnair nousi 4,9 prosenttia ja SAS nousi 8,5 prosenttia.

Soros möi lyhyeksi Norwegian in osakkeita useita kertoja. Aluksi strategia näytti toimivan, kuin osake valui 161 norjan kruunuun maaliskuun lopulla.

IAG-ilmoituksen jälkeen Sorosin sijoitus meni pahasti penkin alle. Yhdessä päivässä Soros hävisi yli 40 prosenttia ja tappiot nousivat 20 miljoonaan norjan kruunuun.

Soros on Unkarissa syntynyt suursijoittaja ja poliittinen aktivisti, joka tuli suurelle yleisölle tunnetuksi erityisesti massiivisilla valuuttakaupoillaan. Niin sanottuna ”mustana keskiviikkona” 16. syyskuussa vuonna 1992 hän myi lyhyeksi yli 10 miljardin dollarin arvosta puntia arvioituaan punnan arvon heikkenevän. Hän veti mukaansa muita suursijoittajia ja pienempiäkin spekuloijia.

Sorosia on kutsuttu Englannin keskuspankin kaatajaksi, koska Sorosin toimien vuoksi Bank of England oli pakotettu devalvoimaan punta ja vetämään punta pois Euroopan vaihtokurssijärjestelmästä.

Kommentoi
Ylös
>