Asunnot ja kiinteistöt

Käytettyjen kerrostalohuoneistojen kaupassa laskua

Käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin samaan tahtiin kuin helmikuussa 2018, kertoo kiinteistövälitysketju RE/MAX.

asuntomarkkinat kauppamäärät käytetyt kerrostaloasunnot talous

Käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin samaan tahtiin kuin helmikuussa 2018, kertoo kiinteistövälitysketju RE/MAX.

RE/MAX:in mukaan Suomessa välittäjät välittivät helmikuussa 2580 käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppaa ja maaliskuussa vastaava luku oli 2590 kpl – verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan laskua oli noin 14 prosenttia.

Tarkasteltaessa ensimmäisen vuosineljänneksen aikana välitettyjä kauppoja, käytetyissä kerrostalohuoneistoissa ollaan neljä prosenttiyksikköä jäljessä vuoden 2017 kauppamääristä. Ensimmäisen vuosineljänneksen kauppamäärä on kuitenkin neljä prosenttiyksikköä suurempi kuin vuosien 2015 ja 2016 ensimmäisen neljänneksen kauppamäärä.

RE/MAXin mukaan muluvan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen kauppamäärän putoamista selittänee osaltaan KVKL:n ylläpitämän välittäjäkauppatilaston epätarkkuudet, sillä osa alkuvuoden kaupoista tulee tilastoihin viiveellä.

Kerrostalokaksioiden kauppamäärä lasku Suomessa 13 prosenttia verrattuna vuoden 2017 vastaavaan ajankohtaan. Espoossa, Vantaalla. Tampereella, Lahdessa ja Lappeenrannassa kauppamäärä olivat samalla tasolla kuin vuonna 2017.

Käytetyissä kerrostalokaksioissa neliöhinnat nousivat Suomessa yhden prosentin viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Kerrostalokaksion neliöhinta oli Suomessa maaliskuussa 2729 euroa. Nousua kerrostalokaksioiden neliöhinnoissa oli pääkaupunkiseudulla (+4 %), Helsingissä (+9 %), Vantaalla (+13 %), Turussa (+10 %), Lahdessa (+14 %) ja Jyväskylässä (+8 %). Helsingissä kerrostalokaksio maksoi maaliskuussa noin 5054 euroa neliöltä, kun se 2017 oli noin 4624 euroa.

Kommentoi
Ylös
>