Yritysuutiset

Nokialle iso sopimus Kiinasta

China Mobile on valinnut Nokian parhaaksi kandidaatiksi parantamaan uuden sukupolven optisia siirtoverkkoja.

China Mobile on maailman suurin telekommunikaation operaattori, jolla on sekä isoin verkosto, että suurin määrä asiakkaita. Yritys työllistä yli 500 000 henkilöä ja sillä on 820 miljoonaa käyttäjää.

Kiinassa niin kuluttajat kuin yrityksetkin siirtyvät vauhdilla käyttämään pilvipalveluita ja 4G-verkkoja. China Mobile rakentaa uuden sukupolven optisia siirtoverkkoja muun muassa tarkoituksenaan parantaa datakeskusten välistä tiedonsiirtoa ja kuluttajien laajakaistapalveluita.

Viime vuosina China Mobile on keskittynyt Kiinan ”Internet plus”-ohjelman tarjoamiin mahdollisuuksiin yrityksille.

Uuden sukupolven optiset siirtoverkot ovat myös keskeisessä asemassa silloin kun siirrytään 5G-verkkoihin.

China Mobile on valinnut Nokian toimittamaan integroidun ratkaisun. Nokian ratkaisu on dynaaminen ja se pystyy vastaamaan pilvipalvelujen ja 5G-verkon asettamiin korkeisiin vaatimuksiin.

Nokian optisilla siirtoverkoilla saadaan kapasiteettia, tehokkuutta ja joustavuutta, jonka kautta voidaan vastata isojen organisaatioiden ja  pilvipalveluiden tarjoajien vaativiin tarpeisiin.

Nokian viime vuoden viimeisen neljänneksen oikaistu liiketulos oli 1 004 miljoonaa euroa, kun tietopalvelu Factsetin mukaan analyytikoiden konsensusennuste oli keskimäärin 894 miljoonaa euroa.

Tulosraportissa sekä liikevaihto, liikevoitto että osakekohtainen tulos ylittivät analyytikoiden konsensusennusteet. Verkkoyksikön kannattavuus jäi selvästi odotuksista ja ohjeistuksena oli, että verkkoliiketoiminnan odotetaan edelleen supistuvan vuonna 2018.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös