Sijoitusuutiset

Pieni saarivaltio Malta ryhtyy lohkoketjusaareksi

Malta on ryhtynyt aktiivisesti ajamaan politiikkaa ja lainsäädäntöä, jonka tarkoituksena on tehdä Maltasta ”lohkoketjusaari”.

Euroopan pienimpiin maihin kuuluva saarivaltio Malta on ryhtynyt aktiivisesti ajamaan politiikkaa ja lainsäädäntöä, jonka tarkoituksena on tehdä Maltasta ”lohkoketjusaari”.

Bittiraha.fi-sivuston mukaan Malta on muun muassa ryhtynyt säätämään lakeja, jotka tekevät kryptoraha- ja lohkoketjubisneksistä virallisesti laillista sekä antavat selkeät ohjeet ja säännöt, miten liiketoimintaa voi saarella harjoittaa.

Toisin kuin monien muiden maiden kryptovaluuttoja koskevat lait, Malta ei pyri lainsäädännöllä rajoittamaan kryptojen kehitystä, vaan nimenomaan ruokkimaan sitä sekä ohjaamaan entistä enemmän kehitystä Maltaan. Malta on muun muassa laillistanut ICO-sijoittamisen samaan aikaan, kun muualla länsimaissa siihen suhtaudutaan entistä epäileväisemmin.

Maltan kryptomyönteinen lainsäädäntö on ryhtynyt poikimaan maalle välittömästi tulosta. Maailman suurin kryptorahapörssi, Binance, on ilmoittanut muuttavansa Maltalle. Maltan lainsäädäntöä ja tulevaa politiikkaa on helpompi ennakoida, minkä lisäksi valtio aktiivisesti pyrkii lisäämään maan vetovoimaisuutta.

Binancen muutto Maltalle tulee todennäköisesti entisestään lisäämään maan houkuttelevuutta kryptovaluutta- ja lohkoketjualan toimijoille. Lisäksi Binance tulee todennäköisesti tuomaan monien miljoonien verotulot pienelle saarivaltiolle.

Lohkoketjuteknologian luvattu läpimurto on joissain yhteyksissä arvioitu suurimmaksi muutokseksi sitten internetin syntymän 1990–luvulla.

Teknologian suuri lupaus liittyy siihen, että se haastaa tulevaisuudessa keskitetyn tiedonhallinnan mallin. Lohkoketjuteknologia eroaa keskitetyistä tiedonhallinnan järjestelmistä siinä, että se ei edellytä yritystä tai valtiota varmentamaan luottamusta. Luottamus perustuu sen sijaan konsensusmekanismiin lukemattomien tietokoneiden verkossa.

Lohkoketjutekniikassa toisilleen vieraat toimijat voivat yhdessä tuottaa ja ylläpitää tietokantoja hajautetusti. Lohkoketju toteutetaan listana tai lokina transaktioista, joka jaetaan osallistujien kesken, jolloin sen voi todentaa monesta lähteestä.

Lohkoketjuteknologiaan perustuva ylivoimaisesti tunnetuin sovellus on tietenkin kryptovaluutta bitcoin.  Se on digitaalinen kryptovaluutta, joka on konkreettisesti vain hyvin pitkä digitaalinen numerosarja. Toisin kuin keskuspankkien liikkeellelaskemat viralliset valuutat, bitcoin on hajautettu rahajärjestelmä. Bitcoinit tallennetaan käyttäjien yhteiseen kirjanpitoon, jota ei hallitse mikään yksi taho.

Coinmotion kryptovaluutat

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%
treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös