Yritysuutiset

Revenio odottaa loppuvuodelle liikevaihdon vahvaa kasvua

Liikevaihdon kasvun odotetaan jatkuvan vahvana. Kannattavuuden odotetaan säilyvän hyvällä tasolla suhteellisesti nousevista kasvupanostuksista huolimatta.

Terveydenhuolto on ennennäkemättömien, maailmanlaajuisten haasteiden edessä. Väestö ikääntyy, ja terveydenhuollon olemassa olevat infrastruktuurit eivät riitä hoitamaan tarvittavaa potilasmäärää .

Ennaltaehkäisevässä ja kustannustehokkuuteen pyrkivässä terveydenhuollossa potilaslähtöisten seulontojen merkitys kasvaa ikääntyvän väestön ja entistä niukempien kansallisten resurssien myötä.

Suomalaisen korkean teknologian viennistä yhä suuremman osan vie terveysteknologia ja alan viennin arvo on noussut tasaisesti jo pitkään.

Suomalaisen Revenio konsernin tavoitteena on ottaa vahva rooli terveysteknologiaan liittyvien potilaslähtöisten seulontojen globaalina kärkiyhtiönä. Yritys on tyytyväinen ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseensa.

”Vuosi 2018 alkoi erittäin vahvasti ja saimme aikaan historiamme parhaan ensimmäisen kvartaalin kasvun, huolimatta dollarin kurssin lähes 8 %-yksikön liikevaihtoa alentavasta vaikutuksesta. Liikevaihtomme kasvoi 7,0 (6,0) miljoonaan euroon, mikä on 15,9 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa vahvempi. Vuoden alun suoritustamme arvioitaessa, on hyvä huomioida, että ensimmäiselle vuosineljännekselle ajoittui joitakin yksittäisiä suuria toimituksia, jollaisia emme odota loppuvuodelle”, kommentoi Revenio konsernin toimitusjohtaja Timo Hildén kommentoi vuoden 2018 ensimmäistä vuosineljännestä

Revenion myynti kasvoi erinomaisesti Yhdysvalloissa, Pohjoismaissa, Iso-Britanniassa, Kanadassa, Etelä-Koreassa ja Venäjällä.

Revenion laitemyyntiin vaikutti vuonna 2017 lanseerattu eläinten silmänpaineen mittaukseen tarkoitettu Tonovet Plus -silmänpainemittari, sekä kotona tehtävään silmänpaineen mittaukseen tarkoitettu Icare Home -mittari. Myös pilvipohjainen mHOME-mobiilisovellus on herättänyt paljon mielenkiintoa niissä maissa, joissa se on jo lanseerattu. Anturimyynti jatkoi totutusti kasvuaan installoidun laitekannan vilkkaan käytön myötä.

Revenue Group, FDA, myyntilupa

 

Uusia tuotteita tulossa markkinoille

Ihosyöpään liittyvä hyperspektrikamera Cutican kehitystyö etenee suunnitellusti ja tavoitteena on saada kaupallinen tuote valmiiksi kuluvan vuoden loppuun mennessä. Tämän jälkeen tuotteelle haetaan CE-merkkiä myyntityön käynnistämiseksi.

Astmatuote Ventican kohdalla tavoitteena on saada myyntityö käynnistettyä vielä kuluvan vuoden aikana.

Loppuvuoden aikana ollaan lanseeraamassa uusi ammattilaiskäyttöön tarkoitettu ic200-silmänpainemittari, jolla on tarkoitus korvata edellisen sukupolven Icare Pro -laite. Myyntiluvan mahdollistavaa CE-merkkiä haetaan kevään aikana ja Yhdysvalloissa tarvittavaa FDA-myyntilupaa myöhemmin.

Panostuksia markkinointiin

Revenio on lisännyt Icare HOME -silmänpainemittarin markkinointia kaikilla keskeisillä markkinoilla. Lisäksi Revenio on valituilla markkinoilla aloittanut tuotteen myynnin suoraan potilaille.

Historian vahvin kvartaali

Revenion liikevaihto kasvoi 16 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä seitsemään miljoonaan euroon. Valuuttakursseilla oikaistu liikevaihdon kasvu oli 24 prosenttia, joten dollarin heikentyminen vaikutti merkittävästi liikevaihdon kasvuun.

Liiketulos oli 2,1 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 1,7 miljoonaa euroa. Liiketulos kasvoi 25,9 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Keskeiset tunnusluvut, jatkuvat toiminnot, MEUR
1.1.-31.3.20181.1.-31.3.2017 Muutos-%
Liikevaihto, konserni7,06,015,9
Liiketulos, konserni2,11,725,9
Liikevaihto, Terveysteknologia7,06,015,9
Liiketulos, Terveysteknologia2,72,319,4
Laimentamaton tulos/osake0,0690,059
Liiketoiminnan rahavirta1,81,7
31.3.201831.3.2017Muutos, %-:köä
Omavaraisuusaste, %74,866,68,2
Nettovelkaantumisaste, %-33,6-31,7-1,9

Revenion liikevaihdon kasvu oli Inderesin odotuksia hiukan voimakkaampaa. Inderes oli ennustanut liikevaihdoksi 6,7 miljoonaa euroa, kun todellinen lukema oli 7,0 miljoonaa euroa.

Liiketulos oli puolestaan selvästi odotuksia heikompaa. Inderes oli ennustanut 2,3 miljoonaa euroa, mutta liiketulos oli ainoastaan 1,7 miljoonaa euroa.

Lue myös tämä:

Tästäkö Suomeen seuraava Nokia

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös