Sijoitusuutiset

Useat rahoituslaitokset harkitsevat kaupankäyntiä virtuaalivaluutoilla

Thomson Reutersin tekemän tutkimuksen mukaan joka viides rahoituslaitos harkitsee kaupankäyntiä virtuaalivaluutoilla seuraavan 12 kuukauden aikana.

Suomessa aiheesta kertoi Yle. Thomson Reutersin kyselyyn vastasi yli 400 Thomson Reutersin asiakasyritystä. Joukossa oli muun muassa suuria pankkeja ja hedge-rahastoja.

Kryptovaluuttakaupan aloittamisesta kiinnostuneista rahoitusinstituutioista peräti 70 prosenttia kertoi, että ne suunnittelevat aloittavansa kaupankäynnin virtuaalivaluutoilla jo seuraavan 3–6 kuukauden kuluessa.

Erilaisia kryptovaluuttoja on lukematon määrä, mutta selvästi eniten julkisuutta on saanut bitcoin. Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen suosion kasvu on esimerkiksi pankit reagoimaan tilanteeseen.

Bitcoinia ja kryptovaluuttoja aktiivisesti seuraavan Prasos Oy:n toimittajan, Jiri Kerosen mukaan viime aikoina yhä useammat finanssialan instituutiot ovat alkaneet tulla julki lausunnoilla, joissa ne myöntävät Bitcoinin ja kryptovaluuttojen vahvistumisen olevan niille uhka, mikäli ne eivät pysty kehittymään ja parantamaan palveluitaan.

Maailman seitsemmänneksi suurin pankki Bank of America kertoi vuotta 2017 koskevassa katsauksessaan, että Bitcoin ja kryptovaluutat muodostavat niille haasteen, ja jos ne eivät pysty ratkaisemaan sitä, voi kryptovaluuttojen kasvava käyttö uhata niiden tuloja.

”Lisääntynyt kilpailu voi vaikuttaa tuloihimme negatiivisesti painamalla hintoja alas ja pakottamalla meitä investoimaan lisää omien teknologioidemme sekä palvelujemme laatuun” Bank of America kertoi raportissaan.

Jotkut pankeista ovat ryhtyneet kehittämään myös omia lohkoketjusovelluksiaan.

Kerosen mukaan hyvänä esimerkkinä tästä toimii useiden merkittävien pankkien ja finanssialan instituutioiden perustama pankkien välistä toimintaa koskevien lohkoketjuteknologian tutkimiseen ja kehittämiseen keskittynyt R3-konsortio. Konsortion jäsenistöön kuuluu sellaisia pankkeja ja vanhan rahan jättejä kuten Barclays, Royal Bank of Scotland, Morgan Stanley ja J.P. Morgan.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%
treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös