Yritysuutiset

Nokia-puhelinten valmistaja HMD Global kiihdyttää kasvua

Nokia 3 HMD Global matkapuhelimet talous

HMD Globalin valmistamat Nokia 3 -puhelimet.

HMD Global keräsi 100 miljoonan dollarin rahoituksen. Yhtiö teki tappiota viime vuonna 65 miljoonaa euroa.

Rahoituksen avulla yhtiö kertoo kasvattavansa liiketoimintaa ja rahoittavansa kasvua toisena toimintavuotenaan. Rahoituksen myötä HMD:n markkina-arvo ylittää miljardi dollaria.

Rahoituskierrosta johti Genevessä sijaitseva riskipääomayhtiö Ginko Adventures. Se panostaa ensisijaisesti eurooppalaisiin yrityksiin, joiden teknologioilla on mahdollisuus päästä nopeasti maailmanmarkkinoille.

HMD Global aikoo tehdä strategisia sijoituksia, jotka mahdollistavat sen liiketoiminnan nopean kasvun. Yritys suunnittelee kasvattavansa voimakkaasti Nokia-älypuhelinvalikoimaansa ja kaksinkertaistavansa myyntikanavansa koon strategisesti merkittävillä markkinoilla vuoden 2018 aikana. Samaan aikaan yhtiö kehittää innovaatioita kuluttajille eniten lisäarvoa tuovilla alueilla.

“Tavoitteenamme on olla yksi johtavista tekijöistä älypuhelinmarkkinoilla globaalisti, ja tähänastinen menestys vahvistaa luottamustamme siitä, että jatkamme kasvu-uralla vuonna 2018 ja siitä eteenpäin”, toteaa HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche.

Joulukuussa 2016 perustettu HMD Global myi ensimmäisenä toimintavuotenaan yli 70 miljoonaa Nokia-puhelinta, laajensi toimintaansa yli 80 maahan, ja sen puhelimia otettiin käyttöön 170 maassa. Nokia-puhelimia myydään nyt maailmalla yli 250 000 myyntipisteessä, ja yli 600 puhelinten jälleenmyyjää on ottanut uudet Nokia-puhelimet valikoimiinsa.

Vuonna 2017 HMD Globalin liikevaihto oli 1,8 miljardia euroa. Yhtiö teki kuitenkin tilikaudella vielä tappiota 65 miljoonaa euroa.

Yksi HMD:n keskeisistä tavoitteista on tuoda seuraava käyttäjäsukupolvi Nokia-puhelinten piiriin. Tällä hetkellä kaksi kolmasosaa Nokia-puhelimia ostavista kuluttajista on alle 35-vuotiaita, ja neljä viidestä kuluttajasta suosittelee Nokia-älypuhelimia ystävilleen ja perheenjäsenilleen. HMD:n Nokia-puhelinten verkkosivuilla on käynyt yli 150 miljoonaa vierailijaa tammikuun 2017 jälkeen.

Vuoden 2017 Mobile World Congressin jälkeen suomalainen start-up on esitellyt 16 uutta laitetta, sopinut globaalista yhteistyöstä alan ykköstekijöiden, kuten Googlen ja ZEISSin kanssa, ja solminut pitkän aikavälin strategiset yhteistyösopimukset Nokian ja FIH:n kanssa. Mobile World Congressissa helmikuussa 2018 HMD Global ilmoitti, että siitä tulee Googlen pääkumppani sen Android One -lippulaivaohjelmassa.

HMD Globalin pääkonttori on Espoossa. HMD valmistaa Nokia-älypuhelimia ja -peruspuhelimia, jotka on kohdennettu useille eri kuluttajaryhmille ja joita on tarjolla useissa eri hintakategorioissa. HMD Global Oy on Nokia-puhelinten ja -tablettien lisensoija yksinoikeudella.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös