Sijoitusuutiset

Osakeyhtiöiden omistajatiedot saatavilla nyt uudesta puhelinpalvelusta

Uuden Omistajakysely-puhelinpalvelun avulla on mahdollista nyt tarkistaa myös puhelimitse, kuinka paljon yksittäinen sijoittaja omistaa arvo-osuusjärjestelmässä olevan yhtiön osakkeita.

Suomalaisten osakeyhtiöiden omistajatiedot ovat julkisia ja perustuvat arvo-osuustileille rekisteröityihin omistuksiin. Arvopaperikeskus Euroclear Finland ylläpitää arvo-osuusjärjestelmään liitettyjen yhtiöiden osakasluetteloita ja huolehtii yhtiöiden puolesta niiden julkisesta nähtävillä pidosta.

“Uudessa puhelinpalvelussa annetaan tietoja yksittäisen osakkeenomistajan omistuksesta. Kysyjä voi tiedustella yksilöimänsä sijoittajan osakeomistusta nimeämässään yhtiössä. Osakkeenomistajan yksilöintitiedoiksi riittävät nimi ja osoite tai paikkakunta tapauksesta riippuen. Palvelua voivat käyttää kaikki ne, jotka tarvitsevat tietoja tietyn osakkeenomistajan omistuksista tietyissä yhtiöissä”, kertoo Jyrki Partanen, Euroclear Finlandin asiakkuus- ja myyntijohtaja.

Osakasluettelot ovat julkisesti nähtävillä myös arvopaperikeskuksen toimitiloissa osoitteessa Urho Kekkosen katu 5C, 8. krs, Helsinki. Osakasluettelon tietoja voi tarkastella yhtiökohtaisesti maksutta.

Partasen mukaan Arvopaperikeskuksen ylläpitämä osakasluettelo on aina ajan tasalla. Omistajakyselypäätteen lisäksi osakasluetteloista voi tilata otteita eri käyttötarkoituksiin. Tilausta varten on täytettävä virallinen käyttötarkoituslomake, jolla tilaaja sitoutuu käyttöehtoihin. Palvelun hinta määräytyy osakkaiden lukumäärän ja tilatun luettelon koon mukaan.

Lisätietoja palvelusta löytyy Euroclear Finlandin sivuilta.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös