Sijoitusuutiset

Osakeyhtiöiden omistajatiedot saatavilla nyt uudesta puhelinpalvelusta

Uuden Omistajakysely-puhelinpalvelun avulla on mahdollista nyt tarkistaa myös puhelimitse, kuinka paljon yksittäinen sijoittaja omistaa arvo-osuusjärjestelmässä olevan yhtiön osakkeita.

Suomalaisten osakeyhtiöiden omistajatiedot ovat julkisia ja perustuvat arvo-osuustileille rekisteröityihin omistuksiin. Arvopaperikeskus Euroclear Finland ylläpitää arvo-osuusjärjestelmään liitettyjen yhtiöiden osakasluetteloita ja huolehtii yhtiöiden puolesta niiden julkisesta nähtävillä pidosta.

”Uudessa puhelinpalvelussa annetaan tietoja yksittäisen osakkeenomistajan omistuksesta. Kysyjä voi tiedustella yksilöimänsä sijoittajan osakeomistusta nimeämässään yhtiössä. Osakkeenomistajan yksilöintitiedoiksi riittävät nimi ja osoite tai paikkakunta tapauksesta riippuen. Palvelua voivat käyttää kaikki ne, jotka tarvitsevat tietoja tietyn osakkeenomistajan omistuksista tietyissä yhtiöissä”, kertoo Jyrki Partanen, Euroclear Finlandin asiakkuus- ja myyntijohtaja.

Osakasluettelot ovat julkisesti nähtävillä myös arvopaperikeskuksen toimitiloissa osoitteessa Urho Kekkosen katu 5C, 8. krs, Helsinki. Osakasluettelon tietoja voi tarkastella yhtiökohtaisesti maksutta.

Partasen mukaan Arvopaperikeskuksen ylläpitämä osakasluettelo on aina ajan tasalla. Omistajakyselypäätteen lisäksi osakasluetteloista voi tilata otteita eri käyttötarkoituksiin. Tilausta varten on täytettävä virallinen käyttötarkoituslomake, jolla tilaaja sitoutuu käyttöehtoihin. Palvelun hinta määräytyy osakkaiden lukumäärän ja tilatun luettelon koon mukaan.

Lisätietoja palvelusta löytyy Euroclear Finlandin sivuilta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös