Yritysuutiset

Henkilöstöpalveluyritys VMP suunnittelee listautumista – omistajat eivät myy osakkeitaan

VMP listautuminen henkilöstövuokraus rekrytointi sijoittaminen

Kuva: VMP

VMP pyrkii rynnimään pörssiin nopealla aikataululla.

Henkilöstövuokraukseen ja –rekrytointiin keskittyvä VMP kertoi maanantaina suunnittelevansa osakkeidensa listaamista Helsingin First North Finland -markkinapaikalle. Listautumisannin merkintäajan odotetaan alkavan jo huomenna 7.6.2018. yhtiö arvioi, että yhtiö listataan 19. kesäkuuta.

Listautumisannin alustava hintaväli on vähintään 4,50 euroa ja enintään 5,75 euroa osakkeelta. Yhtiön markkina-arvo on täten noin 69,9 – 79,7 miljoonaa euroa olettaen, että se kerää listautumisannissa noin 34,5 miljoonan euron bruttovarat.

Listautumisannin tavoitteena on edistää VMP:n kasvustrategian toteuttamista ja lisätä strategista joustavuutta vahvistamalla yhtiön tasetta. Listautumisanti hyödyttäisi VMP:tä myös toiminnallisesti esimerkiksi rekrytoinnissa ja tekemällä VMP:stä vahvemman ja uskottavamman kumppanin markkinoilla. Lisäksi yhtiö uskoo listautumisen parantavan VMP:n tunnettuutta ja bränditietoisuutta sen asiakkaiden, mahdollisten tulevien työntekijöiden ja sijoittajien keskuudessa sekä henkilöstöpalvelualalla yleensä, ja siten vahvistaisi VMP:n kilpailukykyä.

Lisäksi listautuminen mahdollistaisi yhtiön pääsyn pääomamarkkinoille ja sen omistuspohjan laajenemisen sekä kotimaisilla että ulkomaisilla sijoittajilla, mikä lisäisi osakkeiden likviditeettia. Listautuminen ja lisääntynyt likviditeetti mahdollistaisivat myös osakkeiden tehokkaamman käytön vastikkeena mahdollisissa yritysostoissa sekä henkilöstön palkitsemisessa.

Listautumiseen mielenkiintoisin piirre on se, etteivät nykyiset omistajat ole myymässä omistuksiaan.

Ennen listautumisantia Sentican hallinnoimat rahastot omistavat 60,5 prosenttia osakkeista, Meissa-Capital Oy 30,0 prosenttia, Yhtiön johtoryhmän jäsenet yhteensä 6,0 prosenttia ja yhtiön hallituksen jäsenet 3,5 prosenttia. Yhtiön nykyiset osakkeenomistajat mukaan lukien Sentican hallinnoimat rahastot, Meissa-Capital Oy, yhtiön hallituksen ja johtoryhmän jäsenet eivät myy osakkeita listautumisannissa.

Tarjottavat osakkeet vastaavat enintään noin 42,7 prosentin osuutta VMP:stä. Sentican hallinnoimat rahastot ja VMP:n perustajaperheen yhtiö Meissa-Capital ovat sitoutuneet merkitsemään osakkeita yhteensä noin 7,5 miljoonalla eurolla.

Vuonna 2017 VMP:n liikevaihto oli 109,5 miljoonaa euroa ja käyttökate oli 9,3 miljoonaa euroa eli 8,5 prosenttia liikevaihdosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös