Yritysuutiset

Nokia myötätuulessa Ericssonin odotettua paremmasta tuloksesta

Nokian kilpailijan kannattavuuskäänne näkyi myös Nokian kurssikehityksessä.

Nokia osakekurssi osakkeet sijoittaminen

Nokian kilpailijan kannattavuuskäänne näkyi myös Nokian kurssikehityksessä.

Nokian ruotsalaisen kilpailijan, Ericssonin osakekurssi oli tänään yli yhdeksän prosentin nousussa. Ericsson julkaisi eilen varsin vahvan osavuosikatsauksen. Liikevaihtoa kertyi lähes 50 miljardia kruunua kun markkinat olivat odottaneet noin 48 miljardin kruunun tulosta.

Yhtiön oikaistu liikevoitto ylsi huhti–kesäkuussa 0,2 miljardiin kruunuun eli noin 19,4 miljoonaan euroon. Reutersin keräämien tulosennusteiden perusteella analyytikot odottivat yhtiöltä 0,1 miljardin kruunun liiketappiota toisella kvartaalilla. Vuosi sitten tappio oli 0,5 miljardia kruunua.

Ericssonin liikevaihto verkkolaitemarkkinoilla kasvoi kaksi prosenttia toisella neljänneksellä. Kasvun takana oli lähinnä vahva kehitys Pohjois-Amerikassa, kun puolestaan Kiinassa markkinaolosuhteet ovat haastavammat lyhyellä tähtäimellä, pienentyneiden LTE-investointien myötä.

”Ericssonin kannattavuuskäänne on ollut vakuuttava, mutta matkaa yhtiön tavoitetasoon on yhä rutkasti. Ericsson kuitenkin pysyy luottavaisena, että kannattavuus yltää vähintään 12 %:n operatiiviseen marginaaliin vuoden 2020 jälkeen”, toteaa Nordea aamukatsauksessaan.

Ericssonin tulosyllätys siivitti myös Nokian osakekurssin tänään lähes 4,5 prosentin nousuun.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös