Markkinakommentit

Sijoitusstrategi: Kauppasota voi olla roihun synnyttävä kipinä

Varainhoitoyhtiön päästrategi varoittaa finanssimarkkinoiden korjausliikkeen riskistä. 

Maailmantalouden näkymät mietityttävät ja keskuspankkien likviditeetti on hiljalleen haihtumassa, toteaa Pictret Asset Managementin päästrategi Luca Paolini heinäkuun Barometer-katsauksessa.

Nämä yhdessä kesän tavallisen kuivan kauden kanssa saavat meidät varovaisiksi osakkeiden suhteen”, Paolini toteaa.

”Tarjolla on paljon kuivaa sytykettä, ja kauppasodat voivat lyödä kipinää, joka sytyttää roihun. Markkinakorjauksen riski on nousussa.”

Suhteellisen houkuttelevat tuotot ja Yhdysvaltain markkinoiden turvasatama-asema ovat saaneet Pictetin nostamaan Yhdysvaltain valtionlainat täyteen ylipainoon.

Euroalueen korkokohteet eivät ole yhtä houkuttelevia. Euroopan keskuspankki leikkaa vaiheittain elvytystään. Samaan aikaan poliittinen epävarmuus Italiassa voi suistaa euroalueen uudistamisen raiteiltaan pankkisektorin, julkisten menojen ja maahanmuuton kaltaisilla alueilla.

Pictet päätyi neutraaliin painoon jenissä, sillä dollari todennäköisesti vahvistuu lähiaikoina. Euron varainhoitoyhtiö pitää alipainossa.

Yhtiö lisäsi sijoituksia joukkolainoihin yleensä, siirsi osakkeet alipainoon ja kohdisti katseet defensiivisiin osakkeisiin paitsi niihin, joilla arvostukset ovat edelleen vakuuttavia.

Pictet on esimerkiksi nostanut teollisuus- ja kertakulutushyödykeosakkeet alipainosta neutraaliksi ja terveydenhuollon täyteen ylipainoon. Samaan aikaan finanssiosakkeet laskettiin neutraaliin painoon.

Maantieteellisistä alueista Pictet on laskenut euroalueen osakkeet neutraaliin painoon ja nostanut Japanin täyteen ylipainoon. Yhdysvaltalaiset osakkeet ovat edelleen kalliita.

Maailmantaloudesta alkaa loppua puhti. Siksi varainhoitoyhtiö on vähentänyt sijoituksia taloudellisesti herkkiin osakkeisiin ja lisännyt sijoituksia aloihin, jotka selviävät parhaiten laskusuhdanteesta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös