Yritysuutiset

Metsä Groupista tuli maailman suurin markkinahavusellun tuottaja

Metsä Groupin uuden sukupolven biotuotetehdas Äänekoskella on saavuttanut täyden nimellistuotantokapasiteetin suunnitellusti elokuussa 2018.

Metsä Group biotuotetehdas talous tehdas

Kuva: Sami Karppinen

Metsä Groupin uuden sukupolven biotuotetehdas Äänekoskella on saavuttanut täyden nimellistuotantokapasiteetin suunnitellusti elokuussa 2018.

Yhtiön tiedotteen mukaan jätti-investoinnin myötä myötä Metsä Group on maailman suurin markkinahavusellun tuottaja. Biotuotetehtaan miljoonas sellutonni valmistui 8.8.2018.

Biotuotetehdas käynnistettiin aikataulussaan ja budjetissaan 15.8.2017, ja käynnistämisvaihe eteni tavoitekäyrän mukaisesti.

Biotuotetehdas tuottaa vuodessa 1,3 miljoonaa tonnia korkealaatuista havu- ja koivusellua sekä muita biotuotteita, kuten mäntyöljyä, tärpättiä ja bioenergiaa. Tuotekonseptia jo täydentäneitä uusia biotuotteita ovat puun kuoresta saatava tuotekaasu, tehtaan hajukaasuista valmistettava rikkihappo sekä jätevedenpuhdistamon lietteistä jalostettava biokaasu ja biopolttoainepelletit.

Biotuotetehdas toimii alustana uusien biotuotteiden valmistamiselle, ja Äänekosken teollinen ekosysteemi kehittyy ja laajenee uuden tehtaan myötä entisestään. Metsä Group tutkii aktiivisesti erilaisia prosesseja ja tuotepolkuja. Keskeisiä uusien biotuotteiden kehityshankkeita ovat sellupohjaiset tekstiilikuidut ja ligniinijalosteet.

Biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, 1,2 miljardia euroa. Sen työllistävä vaikutus on yli 2 500 työpaikkaa koko arvoketjussa Suomessa, uusia työpaikkoja syntyy 1 500. Merkittävimpiä työllistämisvaikutuksia odotetaan metsätalouteen ja kuljetuksiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös