Sijoitusideat

Nordealta ostosuositus tälle norjalaisyhtiölle

Nordea nosti Norjalaisen öljyporauslauttoja operoivan Seadrillin suosituksen tasolle osta.

Pankin tavoitehinta osakkeelle on 227 kruunua. Viimeisin kurssinoteeraus osakkeelle on 159 kruunua, joten Nordean tavoitehinnalla osakkeessa olisi yli 43 prosenttia.

Nordean mukaan konkurssin partaalta rahoitusjärjestelyjen tukemana selvinneen yhtiön tase on aikaisempaa paremmassa kunnossa, mutta velkaisuusaste on edelleen korkea.

”Odotamme yhtiön kykenevän keventämään velkataakkaansa edelleen myymällä ydinliiketoiminnan ulkopuolisia omistuksiaan”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Seedrillin osakkeeseen on draamaa liittynyt. Rahoitusjärjestelyjen myötä Oslon pörssiin heinäkuun lopulla kaupankäyntiin palautuneen arvosta oli pahimmillaan sulanut peräti yli 99 prosenttia vuoden 2013 huipuista.

Nordean ennusteen mukaan näkymät porauslauttamarkkinoilla ovat hiljalleen piristymässä öljyn hinnan ja öljyinvestointien tukemana. Seadrill  on hyvissä valmiusasemissa kysynnän kasvaessa.

”Seadrillin uudet ja modernit porauslautat ovat haluttuja kysyntänäkymien piristyessä. Odotammekin yhtiön tilauskirjan kasvavan investointisyklin edetessä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös