Arvo-osakkeet

Matala osakkeen arvostustaso, korkea osinkotuotto…Onko Citycon alehinnoissa?

Citycon kiinteistöyhtiö sijoitusyhtiö osake osakekurssi pörssi sijoittaminen

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon on menettänyt tänä vuonna markkina-arvostaan yli viidenneksen.

Cityconin kolmannen vuosineljänneksen tulosraportti oli meille kokonaisuutena ”neutraali”, arvioi Inderesin analyytikko Jesse Kinnunen.

”Nettovuokratuotto ja operatiivinen liikevoitto laskivat vertailukaudesta divestointien ja valuuttakurssimuutosten takia ja jäivät hieman ennusteestamme. Operatiiviset rahoituskulut ja verot olivat kuitenkin hieman ennustamaamme matalampia ja operatiivinen tulos 36,8 MEUR oli siten täysin ennusteemme (37 MEUR) mukainen”, Kinnunen toteaa Inderesin yhtiöpäivitys-raportissa.

Citycon kertoi jatkavansa ydinliiketoimintaan kuulumattomien kiinteistöjen myyntejä ja lähivuosina kiinteistöstä vapautuu yhtiölle pääomia 200 – 400 miljoonaa euroa, mikä on noin 5 – 9 prosenttia yhtiön kiinteistöportfoliosta. Myynneistä saatavat varat on tarkoitus käyttää taseen vahvistamiseen ja uusiin kiinteistökehityshankkeisiin.

Kinnusen mukaan tässä strategiassa yhtiön kiinteistöportfolion laatu paranee ja kokonaisriskiprofiili laskee.

”Kuitenkin, vuodet 2018-2020 jäävät yhtiölle tuloksellisesti välivuosiksi, koska divestoitavien kohteiden nettotuotto-% on tyypillisesti korkea ja yhtiön kehityshankkeet valmistuvat pääosin vasta vuosina 2021-2023.”

Pääkaupunkiseudulle ja Tallinnaan on valmistumassa ennätysmäärä uutta liiketilaa lähivuosina ja kasvava tarjonta tulevat Inderesin arvion mukaan todennäköisesti painamaan myös Cityconin kauppakeskusten vuokratasoja ja vuokrausasteita. Tästä syystä Inderes ei ennusta Cityconin operatiivisen osakekohtaiselle tulokselle lainkaan kasvua vuosille 2018 – 2020.

Cityconin osake on laskenut vuoden alusta noin 21 prosenttia ja osakkeen NAV-perusteinen arvostustaso on kuuden vuoden pohjalukemissa.

”Osake arvostetaan tällä hetkellä noin 36 % alle Q3’18 EPRA NAV:in, mikä on yhtiön keskimääräisen historiallisen arvostustason alapuolella (21 % alle NAV:in). Osake on arvostettu tase- ja tulospohjaisesti myös selvästi kansainvälisten verrokkien alapuolelle”, Kinnunen toteaa.

Alhaisen arvostustason lisäksi Cityconin osake tarjoaa nykykurssilla korkean, noin 7,6 prosentin osinkotuoton. Tämä osinko ei Inderesin ennusteiden mukaan kasva, mutta osakkeen matala arvostustaso yhdessä odotetun osingon kanssa tarjoaa riittävän tuotto-odotuksen positiivisen suosituksen perustelemiseksi, Kinnunen arvioi.

Citycon-sijoittajan jokeri saattaa olla mahdollinen nykyisen kurssitason ylittävä yrityskauppa.

”Näkemystämme tukee se, että Cityconin pääomistaja Gazit-Globe saattaa lyhyellä aikavälillä tehdä ostotarjouksen yhtiöstä 50 %:n omistusosuuden lähestyessä ja pidämme mahdollisena, että tämän ostotarjouksen taso ylittäisi nykyisen osakekurssin tason”, Kinnunen spekuloi.

Cityconin Israelilainen pääomistaja Gazit-Globe on viime aikoina lisännyt omistustaan Cityconissa. Kinnusen mukaan vuoden 2017 lopussa Gazit omisti noin 44,6 prosenttia Cityconista ja omistus kasvoi noin 47,7 prosenttiin syyskuun 2018 loppuun mennessä.

”Mikäli omistus ylittäisi 50 %, tulisi Gazitin tehdä käsityksemme mukaan arvopaperimarkkinalain mukainen pakollinen ostotarjous kaikista Cityconin osakkeita. Tämä vaatisi vielä noin 20 miljoonan osakkeen ostoja eli noin 36 MEUR:n edestä ostoja nykykurssilla. Kuluvan vuoden ostovauhdilla tämä raja ylittyisi ensi vuoteen mennessä”, Kinnunen ennustaa.

Inderesin suositus Cityconin osakkeelle on lisää ja osakkeen tavoitehinta on 1,9 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös