Sijoitusuutiset

Teollisuusyritysten vaisut näkymät painoivat jenkkimarkkinat laajasti miinukselle

Osakkeet laskivat jälleen laajalla rintamalla USA:n osakemarkkinoilla. Kaikki pääindeksit ovat olleet laskussa.

Osakemarkkinoiden tunnelmia painoivat alas uutistoimisto Reutersin mukaan teollisuuden kellokkaiden, konevalmistaja Caterpillarin ja teollisuuden monialayritys 3M:n odotettua heikommat tulosennusteet.

Caterpillarin osakekurssi lasku 5,6 prosenttia, kun yhtiö säilytti kuluvan vuoden tulosennusteensa. 3M puolestaan laski 4,4 prosenttia sen jälkeen, kun yhtiö oli laskenut koko vuoden tulosennustettaan valuuttakurssiliikkeiden vuoksi.

Jo ennestään markkinoilla on epävarmuus ollut kasvussa nousevien korkojen, kauppasodan ja palkkojen nousun vuoksi. Myös Italian budjettikriisi ja Yhdysvaltojen tulevat välivaalit lisäävät markkinoiden levottomuutta, arvioi uutistoimisto Reuters.

“Olemme riskiympäristössä tällä hetkellä. Markkinoita huolettaa politiikka ja tuloskehitys”, toteaa CFRA Research yhtiön pääsijoitusstrategi Sam Stovall Reutersille.

Stovallin mukaan Caterpillarin ja 3M lisäävät huolta siitä, että kauppasota todellakin luo paineita yritysten tuloskehitykselle, ja että tulosten huippu on jo nähty.

Amerikkalaisten pörssiyhtiöiden tuloskehitykseen on ladattu kovat odotukset. S&P 500 -indeksin yhtiöiltä odotetaan keskimäärin peräti 22,1 prosentin tuloskasvua kolmannella kvartaalilla, mikä on tosin vähemmän kuin kahdella edellisellä vuosineljänneksellä. Tuloskasvun odotetaan hidastuvan 19,6 prosenttiin viimeisellä vuosineljänneksellä.

Kovat tulosodotukset näkyvät jenkkiosakkeiden arvostuskertoimissa. S&P 500 -osakeindeksin keskimääräinen P/E-kerroin on tällä hetkellä 22,3x, mikä on selvästi yli pitkän aikavälin keskiarvon 15,7x.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös