Sijoitusuutiset

Danske Bank: Helsingin pörssin osingot nousevat ennätystasolle

Suomalaisten pörssiyhtiöiden osinkojen yhteissumma nousee ensi keväänä tänä vuonna maksetuista osingoista, kertoo Danske Bankin ennuste.

Suomen osakemarkkinoiden ennakoitu osinkotuotto on Danske Bankin mukaan tällä hetkellä 4,5 prosenttia. Pankki odottaa Helsingin pörssiin listattujen yhtiöiden ensi keväänä jakaman osinkopotin kokonaisuutena nousevan hieman edellisestä vuodesta.

”Suurimpana yksittäisenä vaikuttajana näyttää tällä kertaa olevan Nordea, jossa konsensus odottaa osingon nousevan hieman. Suomen osakemarkkinan ennakoitu osinkotuotto on kokonaisuutena tällä hetkellä noin 4,5 prosenttia”, sanoo Danske Bankin osakesalkunhoitaja Patrik Kanerva.

Osinkojen kokonaismäärä nousee ensi vuonna Danske Bankin ennusteen mukaan noin 12,9 miljardiin euroon. Tänä vuonna osinkoja maksettiin noin 12,3 miljardia euroa.

”Erityisen houkuttelevalta Helsingin pörssin tarjoama osinkotuotto näyttää, kun sitä vertaa vallitseviin korkomarkkinoilta saataviin tuottoihin. Tuottoero osinko-osakkeiden ja korkosijoitusten välillä onkin tällä hetkellä historiallisen suuri. Suomen pörssin osinkotuotto onkin yksi Euroopan korkeimmista”, Kanerva sanoo.

Kolmannen neljänneksen tuloskausi on päättymässä, ja kokonaisuutena kotimainen tuloskausi on alkanut vaisuissa tunnelmissa ja odotusten ylittäminen on toistaiseksi osoittautunut haastavaksi. Liikevaihdoista 57 prosenttia ja tuloksista 53 prosenttia on linjassa tai yli odotusten.

Viime vuosina osa suomalaisista yhtiöistä on alkanut maksaa osinkoja enemmän kuin kerran vuodessa. Sijoittajalle se tarkoittaa tasaisempaa kassavirtaa ja myös kurssiliike osingon irtoamisen jälkeen on tasaisempi.

Kanervan mukaan yleisesti suomalaisyhtiöiden korkeaa osingonmaksukykyä tukee yhtiöiden vahvistuneet taseet, suoritetut tehostamisohjelmat, investointien kasvu ja globaalin talouskasvun aiheuttama tulosten kohentuminen.

Hyvät osingonmaksajat vaihtelevat, ja näin näyttää olevan Danske Bankin ennusteen mukaan myös tänä vuonna, osakesalkunhoitaja toteaa.

”Osa perinteisistä osingonmaksajista näyttää edelleen hyvin houkuttelevilta, ja osa nostaakin osinkoaan tuloskasvun mukaisessa suhteessa. Tähän mennessä raportoitujen tuloksien valossa harva yhtiö näyttää leikkaavansa osinkoja viime vuoteen verrattuna. Odotuksemme mukaan korkeita osinkoja löytyy metsäteollisuussektorilta, finanssiyhtiöistä ja teleoperaattoreista.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös