Kasvuosakkeet

Alibaba jatkaa kasvun tiellä – kauppasodasta huolimatta

Kauppasota näkyy jo Kiinan talousluvuissa, mutta toistaiseksi Alibaba jatkaa voimakasta kasvuaan.

Alibaban vuoden 2018 viimeisen neljänneksen kasvua ajoivat pilvipalvelut ja datateknologia. Toimitusjohtaja Daniel Zhangin mukaan Alibaban pilvipalvelut auttavat miljoonia yrityksiä nopeuttamaan digitaalista murrostaan. “Alibaballa oli vahva vuosineljännes”, Zhang kommentoi osavuotiskatsauksessaan.

Alibaban liikevaihdon kehitys oli analyytikkojen ennusteita heikompi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kasvu olisi pysähtynyt kauppasodan myötä. Alibaban liikevaihto kasvoi 41 prosenttia vuodessa. Ydinliiketoimintojen liikevaihto kasvoi 40 prosenttia ja pilvipalveluiden 81 prosenttia. Alibaban liikevaihdon kasvussa ei siis ainakaan vielä ole nähtävissä mitään merkittävää pitkän aikavälin kasvun hidastumista.

Vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 117,28 miljardia juania, kun analyytikot olivat keskimäärin odottaneet 119,08 miljardin juanin liikevaihtoa. Pilvipalvelujen neljänneksen liikevaihto oli 6,61 miljardia juania, joka tekee euroissa noin 861 miljoonaa. Kuukausittaisten mobiilikäyttäjien lukumäärä kasvoi 33 miljoonalla 699 miljoonaan.

Lue myös Kiina haltuun yhdellä osakkeella – 8 hyvää syytä sijoittaa Alibabaan

Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota on saanut sijoittajat myymään kiinalaisia osakkeitaan. Alibaban osakekurssi oli vielä kesäkuussa yli 200 dollaria, mutta joulukuussa sitä sai jo alle 140 dollarin hintaan. Huoli ei ole ollut aiheeton, sillä kauppasota on alkanut näkymään Kiinan talousluvuissa

Toisaalta kauppasodan lientyminen saisi todennäköisesti Alibaban osakkeen vahvistumaan. Kiinan varapääministeri Liu He ja Yhdysvaltojen kauppaedustaja Robert Lighthizer käyvät parhaillaan neuvotteluja kauppasodan liennyttämiseksi ja molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun löytämiseksi. 

Jack Ma kertoi luopuvansa Alibaban johdosta syyskuussa 2018. Tämä ei ainakaan vielä näy yrityksen tuloksessa. Yrityksen osakekohtainen tulos (non-GAAP) 1,77 dollaria osakkeelta oli analyytikoiden odotuksia parempi. Analyytikot olivat odottaneet noin 1,08 dollarin osakekohtaista tulosta.

Tosin nyt nähty tulosparannus johtui osaksi kertaluontoisesta kirjanpidollisesta toimesta, jossa tytäryhtiön arvo määriteltiin uudestaan.

Tuloshaastattelussa toimitusjohtaja Zhang kertoi Kiinan talousnäkymien epävarmuudesta, mutta muistutti samalla globaalin laajentumisen tuomista mahdollisuuksista.

Alibaban osake nousi tulosjulkistuksen seurauksena jälkimarkkinoilla noin kolme prosenttia. Markkinoiden avauduttua osake on jatkanut nousuaan ja on tätä kirjoittaessa lähes kuusi prosenttia eilistä korkeammalla tasolla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös