Markkinakommentit

Tuloskausi lähtenyt liikkeelle lupaavasti

Alkanut tuloskausi sisältää poikkeuksellisen paljon jännitettävää sijoittajille.

Makrotaloudessa on yhä suurempia epävarmuustekijöitä, kuten kauppasota, Britannian EU-eron vaikeudet, Kiinan talouskasvun hidastuminen ja euroalueen suhdanneindikaattoreiden lasku. Kuinka paljon nämä makrotalouden haasteet heijastuvat yritysten tuloksiin ja lähiajan näkymiin?

Tuloskausi on alkanut kuitenkin kohtuullisen duurivoittoisissa tunnelmissa.

Saatujen tulosraporttien perusteella viime vuoden viimeinen vuosineljännes on sujunut hyvin, arvioi Nordean sijoitusstrategi Ville Korhonen pankin viikkokatsauksessa. Varsinkin USA jatkaa edelleen vahvaa tuloskasvun tietä.

“Yhdysvaltain osakemarkkinoiden osalta yritykset ovat raportoineet mukavia tulosparannuksia. Tähän mennessä raportoineista yhtiöistä 72 % on ylittänyt analyytikoiden tulosodotukset ja liikevaihdon osalta odotuksia parempiin´myyntilukuihin ylsi 58 % yrityksistä”, Korhonen toteaa.

Myös Euroopassa tuloskausi on alkanut myönteisesti, mutta ei kuitenkaan ihan USA:n malliin.

“Euroopassa vastaavasti tuloksen osalta analyytikkojen odotukset on lyönyt 50 % raportoineista yrityksistä ja myynnin osalta 63 % yrityksistä. Euroopassa tosin tuloksensa on ehtinyt raportoida vasta vajaat 20 yhtiötä, joten kuva varmasti tarkentuu ensi viikon jälkeen.”

Koko tuloskautta koskevissa odotuksissa Yhdysvalloissa yrityksiltä odotetaan Korhosen mukaan 14 prosentin tulosten kasvua ja Euroopassa puolestaan viiden prosentin kasvua.

“Yritysten tätä vuotta koskevat ohjeistukset ovat olleet paljolti analyytikkojen odotusten mukaisia. Tämän vuoden osalta tulosten odotetaan kansainvälisten osakkeiden osalta kasvavan 6 %. Mikäli tämä kehitys toteutuu, niin sen myötä osakemarkkinoiden vuodesta tulisi mitä todennäköisimmin myönteinen”, sijoitusstrategi toteaa.

Kaikkein voimakkain vaihe kansainvälisessä talouskasvussa on kuitenkin jo jäänyt taakse. Korhosen mukaan sijoittajat käyvät nyt tiukkaa pohdintaa kasvunäkymien suhteen ja markkinat ovat hyvin herkät talousuutisten suhteen niin hyvässä kuin pahassa.

Nordean viikkokatsauksen videolla pankin päästrategi Antti Saari kommentoi rahapolitiikan ja talouden näkymien merkitystä markkinoille. Miten tästä eteenpäin ja miten sijoittajan pitäisi tämä huomioida?

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös