Sijoitusuutiset

FIM- ja S-Pankki laittoivat Attendon arvopaperit ostokieltoon rahastoissaan

S-Pankki Hyllykallio
Kuva: Santeri Viinamäki

FIM:n ja S-Pankin päätöksen taustalla on vastuullisen sijoittamisen periaatteet.

Terveydenhuolto- ja hoivapalveluyhtiö Attendon osakkeet on laitettu toistaiseksi ostokieltoon S-Pankki- ja FIM-rahastoissa. Syynä päätökseen ovat viime aikoina julkisuuteen tulleet tapahtumat, jotka liittyvät Attendon hoivakotien toimintaan, kertoo FIM Varainhoidon vastuullisen sijoittamisen johtaja Mika Leskinen tiedotteessa.

”Noudatamme vastuullisen sijoittamisen periaatteitamme kaikkialla, ja siksi olemme päättäneet panna terveydenhuolto- ja hoivapalveluyhtiö Attendon osakkeet toistaiseksi ostokieltoon hallinnoimissamme rahastoissa”, Leskinen perustelee.

Ostokielto tarkoittaa Leskisen mukaan sitä, etteivät S-Pankki- ja FIM-rahastot tee sijoituksia yhtiön arvopapereihin ennen kuin viime aikojen tapahtumiin saadaan lisäselvyyttä.

”Päätöksen taustalla ovat vastuullisen sijoittamisen periaatteemme, joita noudatamme kaikessa sijoitustoiminnassamme”, Leskinen toteaa.

Leskinen kommentoi päätöstä myös Twitterissä.

”Laitoimme FIMin ja S-Pankin rahastoissa Attendon arvopaperit ostokieltoon, kunnes viime aikoina ilmi tulleisiin tapahtumiin saadaan lisää selvyyttä. Sen jälkeen uusi harkinta. Noudatamme ESG-periaatteita kaikkialla, lähellä ja kaukana”, Leskinen kirjoittaa.

FIM Varainhoito kertoo Vastuullisen sijoittamisen periaatteet -dokumentissaan, että se tekee vastuullista sijoittamista taloudellisista lähtökohdista.

”Näemme vastuullisuuden yhtenä yritysten kilpailutekijänä. Vastuullisuuden arvioinnilla voimme saada tietoa riskeistä ja mahdollisuuksista, jotka vaikuttavat potentiaalisesti tulevaisuudessa yrityksen taloudelliseen tulokseen vaikkapa myynnin tai kulujen muutoksen kautta. Vaikutukset voi laukaista esimerkiksi lainsäädännön tai kulutustottumusten muutos vastuullisuuteen liittyvän ilmiön tai toiminnan seurauksena.”

Itä-Suomen aluehallintoviraston mukaan Attendon Jalava-hoivakodissa Joroisissa on havaittu merkittäviä puutteita. Viraston tarkastuskäynti osoitti, etteivät hoivakodin henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus vastaa asiakkaiden tarpeita eivätkä ole luvan mukaisia. Attendo esitti tarkastuskäynnin lopuksi selvityksen toimenpiteistä ja korjasi epäkohtia.

Länsi-Suomen aluehallintovirasto puolestaan päätti viime perjantaina keskeyttää Attendon Alavudella sijaitsevan hoivakoti Pelimannin toiminnan väliaikaisesti, koska henkilöstömitoitus ei ole ollut viranomaistarkastuksessa riittävä. Alle kuukaudessa Alavuden hoivakodissa kuoli kuusi asukasta. Attendo on mukana selvittämässä tapahtuneita kuolemia ja se on aloittanut korjaavat toimenpiteet henkilömitoitukseen.

Attendo on Ruotsissa vuonna 1985 perustettu Pohjoismaiden suurin terveydenhuolto- ja hoivapalveluyritys.

Lue myös tämä: Vastuullinen sijoittaminen kantaa hedelmää

1 kommentti

1 kommentti

  1. Bernstein

    14.2.2019 at 18:28

    Siellä epäilemättä laskettiin tarkkaan, kannattaako tässäkin asiassa alkaa teeskennellä, kun sokea reettakin näkee, mistä Leskisen vastuullinen kana oikeasti pissii.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös