Yritysuutiset

Sopimusvalmistaja Incap petrasi tuloskuntoaan roimasti

Incapin liiketulos nousi 143 prosenttia edellisvuodesta.

Liiketulos siis nousi 143 prosenttia edellisvuodesta. Osakekohtainen tulos oli puolestaan 0,86 euroa. Vertailukaudella se oli 0,36 euroa.

Yhtiö antoi jo tammikuun lopulla positiivisen tulosvaroituksen, jossa se kertoi liikevaihdon ja liikevoiton vuonna 2018 tulevan olemaan aiemmin arvioitua korkeampia.

”Liiketoimintamme kehittyi vuonna 2018 hyvin. Vuoden viimeinen neljännes oli vahva sekä liikevaihdoltaan että kannattavuudeltaan ja ylitti odotuksemme”, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Otto Pukk.

Liikevaihtoa kasvattivat toimitusjohtajan mukaan pääosin vakiintuneiden asiakkaiden lisääntynyt kysyntä, ja tämän lisäksi tuotantomäärät uusille asiakkaille kasvoivat.

Toiminnan kehittämisessä Incap keskittyy edelleen niihin toimintoihin, jotka tuottavat suurinta lisäarvoa asiakkailleen

”Olemme pitäneet organisaatiomme kevyenä ja jatkaneet tiukkaa kustannusten hallintaa. Tämä yhdessä liikevaihdon kasvun kanssa paransi kannattavuutta selkeästi”, Pukk kertoo.

Kysynnän kasvaessa Incap on investoinut tuotantokapasiteetin kehittämiseen ja kasvattamiseen. Uuden tuotantolinjan rakentaminen Intian tehtaalle oli toimitusjohtajan mukaan tarpeen, jotta yhtiö voi vastata kasvavaan kysyntään. Viron tehtaalla tehty kehitystyö on lisännyt tuotannon tehokkuutta. Asiakastoimitusten varmistamiseksi Incap jatkaa investointeja tuotantomenetelmien ja -kapasiteetin kehittämiseen.

Haasteitakin on ollut.

”Elektroniikan sopimusvalmistuksen toimiala on kärsinyt komponenttien saatavuusongelmista koko vuoden. Kasvattamalla harkitusti varastoja ja toimimalla tiiviissä yhteistyössä toimittajiemme kanssa olemme onnistuneet turvaamaan asiakastilausten oikea-aikaiset toimitukset sopimusten mukaisesti.”

Toimialan yleiset näkymät ovat Pukkin mukaan edelleen hyvät, mutta yhtiön on pystyttävä sopeutumaan nopeasti mahdollisiin markkinamuutoksiin.

”Luotan kuitenkin siihen, että tehokkaan toimintamallimme ansiosta kilpailukykymme markkinoilla säilyy jatkossakin. Taloudellinen tilanteemme on vakaa ja pystymme sopivan tilaisuuden tullen kasvattamaan liiketoimintaa myös yritysjärjestelyin.”

Yhtiö arvioi, että konsernin liikevaihto ja liikevoitto vuonna 2019 ovat samalla tasolla tai hieman suurempia kuin vuonna 2018 olettaen, ettei valuuttojen muuntokursseissa tai komponenttien saatavuudessa tapahdu merkittäviä muutoksia.

Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että osinkoa ei jaeta. Vuonna 2016 toteutetun osakepääoman alentamisen seurauksena yhtiön osingonjaossa on rajoituksia 31.8.2019 saakka.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös