Osakeanalyysit

Handelsbanken: Metsäyhtiö UPM-Kymmenen kysyntätilanne on suotuisa

UPM-Kymmene julkaisi tilinpäätöstiedotteensa viime torstaina. Yhtiön tulos on noussut jo peräti 23 neljännestä peräkkäin.

Yhtiön liikevaihto ylsi 2,73 miljardiin euroon ja kasvua viime vuoteen tuli kuusi prosenttia. Liikevaihto ylitti 2,69 miljardin euron konsensusodotuksen. Tulos kuitenkin jäi odotuksista, sillä vertailukelpoinen käyttökate oli 461 miljoonaa, analyytikoiden konsensusodotuksen ollessa 522 miljoona. Vertailukelpoinen tulos, 404 miljoonaa euroa jäi sekin neljä prosenttia odotuksista.

Päädivisioonatasolla biojalostus ylitti odotukset ja muut operatiiviset divisioonat jäivät hieman alle, erikoispaperit selvästi, toteaa Handelsbanken aamukatsauksessaan. Kassavirta oli hyvällä tasolla.

Ohjeistuksessa ei ollut mitään yllättävää. Handelsbankenin mukaan UPM:n investoinneista tälle vuodelle saatiin odotuksia vastaava ohjeistus. Myöskään tuottojen suhteen ohjeistus ei yllättänyt, sillä UPM odottaa suotuisan kysynnän jatkuvan suurimmassa osassa liiketoimintojaan. Euroopassa paperihinnat nousevat ja sellun hinta laskee alkuvuonna verrattuna 2018 loppuun.

Metsäyhtiön toimitusjohtajalla Jussi Pesosella oli varaa hehkuttaa mennyttä vuotta.

”Vuosi 2018 oli UPM:lle ennätyksellinen. Saavutimme huipputuloksen, ja nettovelkamme laski alle nollan. Vuosi oli kaupallinen menestys, ja onnistuimme kompensoimaan tuotantokustannusten nousun. Loimme perustan tulevaisuuden kasvulle nykyisissä ja innovatiivisissa uusissa liiketoiminnoissa, ja vastuullisuustyömme sai poikkeuksellisen arvokasta tunnustusta”, Pesonen toteaa.

Vaikka tulos jäi hieman odotuksista, osinko on Handelsbankenin mukaan linjassa eikä ohjeistus anna syytä huoleen. UPM:n hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että päättyneeltä tilikaudelta jaetaan osinkoa 1,30 euroa osakkeelta. Viime vuonna osinko oli 1,15 euroa. Ehdotettu osinko on 50 prosenttia UPM:n vuoden 2018 liiketoiminnan rahavirrasta osaketta kohti.

Osake reagoi tulokseen kuitenkin lähes kolmen prosentin laskulla, mutta toipui sen jälkeen suurin piirtein tulosilmoitusta edeltävälle tasolle.

EV/EBIT -arvostuksella UPM:n osake on Handelsbankenin mukaan nyt 33 prosenttia vuosien 2012-17 keskiarvoa edullisempi. Pankki pitää suosituksen ennallaan ostotasolla. Osakkeen tavoitehinta on 33 euroa, mikä ylittää selvästi tämän hetken 25,9 euron noteerauksen.

Sijoittajien kokemuksia vertaislainapalvelusta – tällaisia tuottoja Mintos tarjoaa

Suosittu vertaislainojen markkinapaikka Mintos on tullut tuhansille sijoittajille. Jotkut sijoittajat ovat kertoneet kokemuksistaan julkisesti.

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös