Arvo-osakkeet

OP: Nordea ei tarjoa tuottoa kurssinoususta

Nordea pankki talous
Kuva: Arto Alanenpää

Nordean alkuvuoden tuottokehitys vaikuttaa OP:n aiemmin arvioimaa heikommalta.

Nordean luotonannon kasvu hidastuu etenkin Ruotsissa, eikä marginaalipaine osoita helpottumisen merkkejä, OP toteaa aamukatsauksessaan. Tämä luo epävarmuutta osinkoon.

”Vertailukelpoiset tuotot säilynevät edellisvuotta vaisumpana ainakin vuoden alkupuoliskolla ja ennusteidemme mukaan pankin EPS jää vuonna 2019 alle 0,70 euron, mikä luo epävarmuutta edellytyksiin kasvattaa osinkoa”, OP toteaa.

Vaikka Nordean osinko säilyy korkeana, muilta osin kurssiajurit puuttuvat toistaiseksi täysin. OP:n päivitetty Nordealle antama tavoitehintamme perustuu vaatimukseen siitä, että osakkeen täytyy tarjota ensi viikolla irtoavan osingon (0,68 euroa/osake) jälkeen noin yhdeksän prosentin osinkotuottoa.

”Nordea on toistuvasti esittänyt arvioita piristyvästä tuottomomentumista, mutta lukuisten pettymysten jälkeen markkinat säilyvät skeptisenä. Tuottojen kääntäminen kestävälle nousutrendille vaikuttaa olevan pankille haastavaa, eikä nähtävissä oleva Ruotsin asuntomarkkinoiden hiipuminen helpota tilannetta.”

OP odottaa Nordean osakekohtaisen tuloksen laskevan 0,68 euroon vuonna 2019. Jos Nordea siis säilyttää nykyisen osinkotasonsa, tulisi se jakamaan koko OP:n ennustaman osakekohtaisen tuloksen osinkoina. Tämä asettaa epävarmuutta osinkoon.

”Korkean vakavaraisuuden ja nettotulosta vahvemman kassavirran turvin Nordealla on kyllä osingonmaksukykyä, mutta suhtaudumme skeptisesti siihen, salliiko EKP pankille yli 100 % osingonjakosuhteen. Mikäli Nordea pitäytyy nettotuloksen mukaisessa osingonmaksussa, katkeaisi pankin kohoava osinkotrendi, mikä olisi jälleen kolaus uskottavuudelle. Tässäkin tapauksessa osinkotuotto säilyisi kuitenkin erittäin korkeana”, OP toteaa.

Jos poistettaan Nordean nykykurssista ensi viikolla irtoavan osinko, on pankin P/E-kerroin OP:n vuoden 2019 ennusteilla 10,8.

”Taso on hyvin lähellä pitkän aikavälin keskitasoa, eikä mainittavasti korkeampi taso ole ajurien puuttuessa perusteltu. Nordeaan sijoitettaessa onkin perusteltua olettaa, että odotettavissa oleva tuotto muodostuu lähivuosina pääasiassa korkeasta osingosta, ei niinkään kurssinoususta”, OP toteaa.

OP säilyttää Nordean suosituksen LISÄÄ-tasolla, mutta laskee tavoitehinnan 8,50 euroon aiemmasta 9,0 eurosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös