Strategiat

Ammattisijoittaja näyttää: Näin treidari ajoittaa ostot paremmin

Osakemarkkinoilla eletään nyt treidaajalle ja aktiiviselle kaupankävijälle otollista aikaa.

Liikkeet yksittäisissä osakkeissa ja indekseissä ovat viimeisen vuoden aikana olleet jopa kymmeniä prosentteja kuukaudessa, kertoo Nordea.

Aktiivinen treidaaja Jukka Lepikkö kertoo videolla, kuinka sijoittaja voi hyödyntää markkinaliiikkeitä lyhyemmällä tai pidemmällä teknisen analyysin, sijoittajasentimentin eli sijoitustunnelman sekä makroindikaattoreiden avulla.

Aktiivinen kaupankäynti jakaa sijoittajien mielipiteitä. Osa sijoittajista uskoo vankasti aktiivisen kaupankäynnin mahdollisuuksiin. Osaketreidauksella itsensä elättää pankkiiriarvioiden mukaan 2 000 – 5 000 suomalaista, kertoo Arvopaperi-lehti.

Osa sijoittajista sen uskoo esimerkiksi akateemisen rahoitustutkimuksen väitteisiin, ettei historiatietoja hyödyntämällä ole mahdollista saavuttaa riskikorjattuja ylituottoja. Markkinat ovat riittävän tehokkaat estämään aktiivisen kaupankäynnin mahdollisuudet.

Pitkän aikavälin tuotoissa ratkaisevaa on myös se, mikä on sijoittajan positio niinä ratkaisevina päivinä, jolloin osakeindeksit nousevat tai laskevat rajusti.

Nordnet tarjoaa työkalut aktiiviselle kaupankävijälle

Nordnet Active Trader -ohjelmassa kaupankäyntipalkkio sovitaan yksilöllisesti aktiivisuuteen perustuen (alk. 0,055 % ja siitä alaspäin). Mitä enemmän sijoittaja käy kauppaa, sitä edullisemmat hinnat hän saavuttaa.

Nordnetillä sijoittaja voi valita useiden kaupankäyntityökalujen väliltä, jotka tarjoavat kattavat teknisen analyysin työkalut. Lisäksi treidari voi myydä lyhyeksi osakkeita, saa päivänsisäistä ostovoimaa intraday-limiitillä sekä luottolimiitillä lisävipua pidempiin positioihin.

Sijoittaja voi käydä myös kauppaa ilman välityspalkkioita Nordnetin viputuotteilla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös