Yritysuutiset

Jättipankit JP Morgan ja Wells Fargo käynnistivät tuloskauden

JP Morgan -yhtiön toimitusjohtaja Jamie Dimon. Kuva: Steve Jurvetson.

Kuluvan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen tuloskausi käynnistyi perjantaina, kun amerikkalaiset jättipankit julkistivat tammi-maaliskuun osavuosikatsauksensa.

Yhdysvaltain suurin pankki JP Morgan Chase kertoi tuloksensa ja liikevaihtonsa nousseen ennätyksellisen korkeaksi. Yhtiön korkotulot nousivat analyytikoiden odotuksia enemmän ja kasvoivat vertailukaudesta kahdeksan prosenttia 14,6 miljardiin dollariin.

Osakekohtainen tulos nousi 2,65 dollariin, kun analyytikot olivat odottaneet 2,35 dollarin tulosta.

JP Morganin tammi-maaliskuun liikevaihto oli 29,9 miljardia dollaria ja tulos oli 9,2 miljardia.

”Huolimatta joistakin geopoliittisista epävarmuustekijöistä, USA:n talous jatkaa kasvuaan, työllisyys ja palkat nousevat, inflaatio on maltillista, rahoitusmarkkinat ovat terveitä sekä kuluttajien ja yritysten luottamus pysyy vahvana”, yhtiön toimitusjohtaja Jamie Dimon totesi.

Jättipankki on hyötynyt USA:n keskuspankin toteuttamista neljästä koronnostosta viime vuonna.

Myös toisen amerikkalaisen jättipankin, Wells Fargon tulos ylitti ennusteet. Osakekohtainen tulos nousi 1,2 dollariin, analyytikoiden odotettua 1,09 dollarin tulosta. Myös toteutunut 21,6 miljardin dollarin liikevaihto ylitti ennusteet.

Yhtiö kuitenkin ennustaa korkotulojensa laskevan tänä vuonna kahdesta viiteen prosenttia. Ennuste on aiempaa synkempi, sillä aiemmin se odotti, että korkotulot saattavat laskea kaksi prosenttia tai nousta kaksi prosenttia.

Markkinoiden reaktiot näiden kahden pankin tulosraportteihin oli varsin erilainen. JP Morganin osakekurssi pomppasi perjantaina lähes 4,7 prosenttia ylös, kun taas Wells Fargon osakekurssi laski 2,6 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös