Talouden trendit

Raportti: Nämä viisi kaupunkia houkuttelevat sijoittajia tulevina vuosina

Tuore raportti kertoo, missä kaupungeissa maailman rikkaimmat ihmiset asuvat ja ennustaa, mitkä viisi kaupunkia houkuttelevat sijoituksia tulevina vuosina.

Maailman rikkaimmat ihmiset ovat ikuisia maailmanmatkaajia. Kuitenkin noin puolet tästä eliitistä ovat keskittäneet pääasiallisen asuinpaikkansa näihin kymmeneen kaupunkiin, kertoo Knight Frankin teettämä raportti.

Raportin mukaan suurin määrä maailman rikkaimpia UHNWI-ihmisiä (ultra-high net-worth individuals), eli henkilöitä joilla on vähintään 30 miljoonan dollarin omaisuus, asuu Lontoossa, Tokiossa, Singaporessa ja New Yorkissa.

Vaurausraportti tuo esiin kaupunkeja, joiden ennustetaan herättävän sijoittajien mielenkiinnon tulevina vuosina. Listalla olevat kaupungit määriteltiin ottaen huomioon erilaisia varallisuutta tukevia tekijöitä, kuten varallisuusennusteet, talouskasvun sekä kaupungin infrastruktuurin.

Näiden viiden kaupungin ennustetaan houkuttelevan sijoittajia tulevina vuosina.

1. Bangalore

Oxford Economicsin tuottaman datan mukaan Bangaloren bruttokansantuote tulee kasvamaan seuraavan viiden vuoden aikana lähes 60 prosenttia. Kaupunki on nimetty Intian Piilaaksoksi ja on suuri pelaaja teknologia-alalla.

Bangalore on luonut vuosia vahvaa tietotaloutta investoimalla erilaisiin koulutuskeskuksiin, kuten Bengaluru-instituuttiin, tiedeinstituuttiin ja National Aerospace Laboratoriesiin. Kaupungin laaja innovatiivinen ekosysteemi tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia kasvuun eri aloilla, mikä tulee näkymään erityisesti uusien aikakausien teknologiayritysten nousussa.

2. Hangzhou

Kaupungin liikenne-, varastointi- ja tieto- ja viestintäpalveluala on kaksinkertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana. Sen odotetaan kasvavan vielä 46 prosenttia tulevina vuosina Oxford Economicsin tietojen mukaan.

Jättimäiset kiinalaiset AliExpress- ja Alibaba-verkkokaupat kuuluvat samaan Alibaba Group Holding Limited -yritykseen, joka on perustettu Hangzhoussa. Kaupungissa onkin perustettu 26 samalla alalla toimivaa yritystä, jotka toivovat seuraavansa Alibaban jalanjälkiä. Kaupungin juna- ja lentoyhteydet tukevat kasvavaa infrastruktuuria.

3. Tukholma

Tukholma vahvistaa asemaansa yhtenä maailman innovatiivisimmista kaupungeista. UHNWI-väestön ennustetaan kasvavan 23 prosenttia vuoteen 2023 mennessä. Euroopan komissio nimesi Tukholman Euroopan innovatiivisimmaksi kaupungiksi.

Kaupungin yrittäjähenki kukoistaa ja se toimii markkinoiden johtavien monikansallisten yhtiöiden, kuten musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn, syntypaikkana. INSEAD Global Talent Competiency Index -indeksi rankkasi Tukholman vuonna 2018 maailman toiseksi parhaaksi kaupungiksi houkuttelemaan lahjakkuutta. Indeksi mittaa kaupunkien kykyä ottaa käyttöön, säilyttää, houkutella ja kasvattaa työvoimaa.

4. Cambridge

Cambridge on Yhdistyneen kuningaskunnan vastaus Piilaaksolle. Vuonna 2017 digitaalisen liiketoiminnan liikevaihto ”Silicon Fenissä” oli 2,4 miljardia puntaa Tech Nationin mukaan. Kasvua tukee Cambridgen yliopistosta tuleva maailmanluokan lahjakkuus, kaupungin tunnetut tutkimuslaitokset ja olemassa olevat teknologiayritysten verkostot.

Cambridge suunnittelee rakentavansa noin 14 000 uutta asuntoa vuoteen 2031 mennessä. Infrastruktuuriin liittyvät investoinnit ovat kasvussa; uusi rautatieasema avattiin vuonna 2017 ja maanalainen rautatien rakennus aloitetaan tulevina vuosia.

5. Boston

Boston on houkutteleva ja edullisempi sijoituskohde verrattuna New Yorkiin ja San Franciscoon. Kaupungille riittää kysyntää; Amerikan yrittäjyyskeskuksen mukaan Boston keräsi vuosien 2015 ja 2017 välisenä aikana 24,6 miljardia dollaria pääomasijoituksia.

Kaupunki pystyy hyödyntämään kasvun tukena valtavaa lahjakkuutta, jota syntyy Massachusettsin teknologiainstituutissa (MIT) sekä Harvardin yliopistossa. Monet teknologiajätit, kuten Google, Amazon, Facebook ja Uber, ja ovat avanneet jo toimiston Bostonissa.

Lue myös: Maailman 25 rikkainta perhettä.

(Sisältöön tehty korjaus 5.5.2019. UHNWI-ihmisillä on vähintään 30 miljoonan dollarin omaisuus. Testissä luki virheellisesti 30 miljardin.)

2 kommenttia

2 kommenttia

 1. Avatar

  Jani

  4.5.2019 at 23:36

  30 miljoonaa. Ei 30 miljardia.

  • Martina Akrenius

   Martina Akrenius

   5.5.2019 at 21:19

   Kiitos Jani, kun huomasit virheen. Tekstiin tehty korjaus.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös