Yritysuutiset

Wärtsilä sijoittaa startup-yritykseen – Soletair Power tekee sisäilman hiilidioksidista polttoainetta

Pörssiyhtiö Wärtsilä antaa 500 000 euron startup-rahoituksen suomalaiselle Power-to-X -alan startup-yritykselle Soletair Power Oy:lle.

Soletair Power on kehittänyt ainutlaatuisen konseptin, jonka avulla voidaan tuottaa synteettistä uusiutuvaa polttoainetta rakennusten sisäilmasta kerätystä hiilidioksidista, kertoo Wärtsilä tiedotteessaan. Samalla sisäilman laatu paranee.

Soletair Powerin konsepti on tärkeä askel kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa, ja se tukee Wärtsilän strategiaa johtaa energiateollisuuden muutosta kohti tulevaisuutta, jossa käytetään sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa.

”Energiajärjestelmien integraattorina Wärtsilä suunnittelee, optimoi ja rakentaa vaativia energiajärjestelmiä ja tuottaa niihin liittyviä palveluja. Tämä tekee asiakkaillemme mahdolliseksi tuottaa energiaa tuleville sukupolville kestävän kehityksen mukaisesti”,
kommentoi Wärtsilän energialiiketoiminnan strategiasta ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Matti Rautkivi.

Onnistuakseen tässä Wärtsilä rakentaa strategisia kumppanuuksia, innovoimme startup-yritysten kanssa ja rekrytoi aktiivisesti uusia osaajia, jotka vahvistavat ja tukevat Wärtsilän osaamista uusilla liiketoiminta-alueilla, Rautkivi toteaa.

”Sijoituksemme Soletair Powerin ratkaisuun on konkreettinen esimerkki tästä ja se vie meidät askeleen lähemmäksi sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa tulevaisudessa.”

Soletair Powerin ratkaisu kerää hiilidioksidia ilmasta ja vetyä voidaan tuottaa uusiutuvista energialähteistä. Nämä komponentit yhdistetään katalyyttisen synteesin avulla hiilivedyiksi, joita voidaan käyttää synteettisenä polttoaineena.

Soletair Powerin konsepti on Wärtsilälle merkityksellinen, ja yhtiö tukee sen globaalia kehitystä ja kaupallistamista.

“Soletair Powerin ratkaisu on merkittävä askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. On hienoa tuoda tämä ratkaisu markkinoille yhdessä globaalina teknologiajohtajana ja innovaattorina tunnetun Wärtsilän kanssa“, lisää Soletair Powerin vastavalittu toimitusjohtaja Petri Laakso.

Wärtsilän Smart Energy -visio perustuu energiateollisuuden kehittämiseen kohti kestävää tulevaisuutta. Vision toteutuminen edellyttää uusiutuvan energian tuotannon maksimointia, mikä voidaan toteuttaa integroimalla joustavia energiantuotantoratkaisuja vaihtelevasti saatavilla olevaan uusiutuvaan energiaan.

Sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa käyttävässä maailmassa suurin osa tuotetusta energiasta tulee aurinko- ja tuulivoimasta. Tarvittava joustavuus operoinnissa saadaan käyttämällä joustavia kaasuvoimalaitoksia, jotka toimivat synteettisillä uusiutuvilla polttoaineilla, sekä hyödyntämällä yhä enemmän energian varastointiteknologiaa ja optimoimalla nykyisten järjestelmien elinkaari.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös