Yritysuutiset

Fiskars tulosvaroittaa – syynä Donald Trumpin tullitariffit

Brändiyhtiö Fiskars alentaa tulosnäkymiään.

Yhtiö laskee vertailukelpoisen EBITAn ohjausta koko vuodelle 2019, mutta pitää ohjauksen vertailukelpoisen liikevaihdon osalta ennallaan.

Fiskars arvioi nyt vertailukelpoisen EBITAn jäävän alle edellisvuoden tason. Aiemmin yhtiö odotti vertailukelpoisen liikevaihdon ja vertailukelpoisen EBITAn olevan viime vuoden tasolla.

Yhtiö odottaa edelleen vertailukelpoisen liikevaihdon olevan viime vuoden tasolla.

USA:n päätös korottaa tullitariffeja Kiinasta tulevalle tuonnille tulee vaikuttamaan negatiivisesti koko vuoden vertailukelpoiseen EBITAan, yhtiö kertoo.

”Olemme aiemmin todenneet, että toimintaympäristön muutoksiin liittyy merkittäviä riskejä, mukaan lukien USA:n tullitariffit. USA:n osuus liiketoiminnastamme on merkittävä, ja osa tuotevalikoimastamme tuodaan maahan Kiinasta. Toimimme päättäväisesti lieventääksemme korotettujen tullitariffien vaikutusta, mutta tästä huolimatta tariffit tulevat vaikuttamaan vertailukelpoiseen EBITAan. Lopullinen vaikutus tulee riippumaan koko vuoden myynnin tuotejakaumasta”, toteaa Jaana Tuominen, Fiskars Oyj Abp:n toimitusjohtaja.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kertoi viime viikolla aikovansa laajentaa kiinalaistuotteiden tuontitulleja lähes kaikkeen Kiinan tuontiin.

Yhdysvaltojen kauppaedustaja Robert Lighthizer kertoi, että Donald Trump on määrännyt hallintonsa valmistelemaan kiinalaistuotteiden tullimaksujen laajentamista entisestään. Tullien laajennukset koskisivat lähes kaikkea Kiinan tuontia.

Uusien tullien alaiseksi joutuvan Kiinan tuonnin arvo on noin 300 miljardia dollaria.

Fiskarsin päivitetyt näkymät vuodelle 2019
Vuonna 2019 Fiskars odottaa konsernin vertailukelpoisen liikevaihdon olevan viime vuoden tasolla ja vertailukelpoisen EBITAn jäävän alle edellisvuoden tason.

Näkymiin vaikuttavat yhtiön kasvupanostukset, joiden odotetaan luovan kestävää arvoa pitkällä tähtäimellä. Lisäksi toimintaympäristön muutoksessa on edelleen merkittäviä riskejä, esim. Brexit ja mahdolliset uudet korotukset USA:n tullitariffeihin. Näiden riskien epäsuotuisalla kehityksellä voi olla merkittävä negatiivinen vaikutus vertailukelpoiseen liikevaihtoon ja vertailukelpoiseen EBITAan. Myös valuuttakurssien muutoksilla voi olla merkittävä vaikutus vertailukelpoiseen EBITAan.

Aikaisemmat näkymät vuodelle 2019
Aiemmin Fiskars odotti, että vuonna 2019 konsernin vertailukelpoinen liikevaihto ja vertailukelpoinen EBITAn ovat viime vuoden tasolla.

Näkymiin vaikuttavat yhtiön kasvupanostukset, joiden odotetaan luovan kestävää arvoa pitkällä tähtäimellä. Lisäksi toimintaympäristön muutoksessa on merkittäviä riskejä, esim. Brexit ja USA:n tullitariffit. Näiden riskien epäsuotuisalla kehityksellä voi olla merkittävä negatiivinen vaikutus vertailukelpoiseen liikevaihtoon ja vertailukelpoiseen EBITAan. Myös valuuttakurssien muutoksilla voi olla merkittävä vaikutus vertailukelpoiseen EBITAan.

Fiskars julkaisee 1.8.2019 puolivuotiskatsauksensa tammi-kesäkuulta 2019.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös