Oma talous

Muotibloggaaja Sara Vanninen tienaa jopa 250 000 euroa vuodessa

Sara Vanninen.
Kuva: Janni Ehari.

Yrittäjä Sara Vanninen on yksi Suomen kovimmin tienaavista bloggaajista. Nyt Sara kertoo, mistä menestyvä blogi koostuu.

Bloggaamisella voi tehdä tänä päivänä kovia tuloksia. Yrittäjä Sara Vanninen paljasti blogissaan Sara Tickle, kuinka paljon hän tienasi viime vuonna. Summa pysäytti varmasti monet lukijat ja useat lähtivät haaveilemaan urasta bloggaajana.

”Säästöjä on kertynyt sen verran, että pystyn tällä hetkellä elelemään hyvin niillä. Viime vuonna tein voittoa noin 250 000 euroa, josta maksan toki ison siivun veroja”, Sara kertoo blogissaan.

29-vuotias Vanninen on toiminut bloggaajana 10 vuotta. Sara Tickle -blogi tavoittaa kuukausittain noin 50 000 lukijaa ja tyypillinen lukija on 25–30 -vuotias hyvinvoinnista, pukeutumisesta, matkustamisesta ja sisustamisesta kiinnostunut nainen.

”Tietämättömyys aiheuttaa oletuksia, arvuuttelua ja epävarmuutta”

Monet bloggaajat ovat alkaneet puhua rahasta avoimemmin ja aiheen ympärille syntyy ripeästi uusia blogeja sekä podcasteja. Rahan ympärillä riittää kiinnostusta erityisesti nuorten naisten keskuudessa. Sijoittamisesta ja säästämisestä kiinnostutaan tänä päivänä yhä nuoremmalla iällä.

”Minulla ei ole koskaan ollut ongelmaa puhua rahasta. Ei silloin kun tienasin 1200 euroa kuukaudessa, eikä nyt kun kuukausitulot ovat moninkertaistuneet.”

Vannisesta ongelmia ja eriarvoisuutta nousee esiin, jos rahasta ei puhuta ääneen. Oletetaan ja arvuutellaan, mitä muut tienaavat. Bloggaaja saikin paljon positiivista palautettaan siitä, että hän toi julki tarkoin luvuin paljon tienaa vuodessa.

”Mielestäni nyky-yhteiskunta kaipaa läpinäkyvyyttä, oikeastaan ihan kaikessa. Läpinäkyvyyden avulla voidaan kehittyä, puuttua epäkohtiin ja tehdä aidosti mieluisia valintoja. Miksi meidän pitäisi kierrellä ja kaarrella kun voitaisiin yhtä hyvin puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja lisätä näin ollen tietoisuutta ja luottamusta?”

Läpinäkyvyys toisi mukanaan inhimillisyyttä, jolla saataisiin Vannisen mielestä kitkettyä vilppiä ja epäoikeudenmukaisuutta pois myös yritysmaailmasta.

”Tietämättömyys aiheuttaa oletuksia, arvuuttelua ja epävarmuutta. Kun avataan selvästi ja konkreettisesti mistä joku kokonaisuus koostuu, on se huomattavasti helpompi hahmottaa. Oli kyseessä sitten palkka, tuotteen hinta tai vaikkapa työnkuva.”

Säästäminen ja sijoittaminen ovat kiinnostaneet nappulaiästä lähtien

Sara on ollut aina kiinnostunut varojen kasvattamisesta. Isä oli töissä pankkialalla ja toimi esimerkkinä.

”Olen oppinut, että säästössä on aina hyvä olla jotain, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu.”

Tavoitteellisen sijoittamisen bloggaaja aloitti 24-vuotiaana. Tänä päivänä tililtä lähtee joka kuukausi noin 1 000 euroa neljään eri rahastoon. Osa matalan riskin rahastoja ja osa riskillisempiä. Vannisella on kiinni rahastoissa ja osakkeissa noin 140 000 euroa ja hän omistaa 65 prosenttia asunnostaan puolison kanssa, joka maksoi 370 000 euroa.

”Kikkailu ja osakkeiden kyttääminen ei liiemmin kiinnosta. Luotan mieluummin niihin, jotka alan tuntevan hyvin, ja juuri siitä syystä olenkin rahastosijoittaja!”

Vastuullisuus on Vanniselle tärkeää niin omassa arjessa, sijoittamisessa kuin siinä, kenen kanssa hän tekee yhteistyötä. Sara lahjoittaa kuukausittain rahaa myös hyväntekeväisyyteen ja tukee ympäristöjärjestöjen toimintaa.

Mistä aineksista menestyvä blogi koostuu?

Vannisen huimat tulot kertyvät PR-töistä sekä blogin kautta tehdyistä blogi- ja Instagram-yhteistöistä, valokuvauksesta, kuvaoikeuksien myynnistä ja erilaisista puhumis- ja koulutuskeikoista.

”Työtäni voisi siis käytännössä verrata yhden hengen pieneksi mainostoimistoksi!”

Menestyvä blogi koostuu Vannisen mukaan, ”Intohimoisesta tekemisestä, kiinnostavasta ja laadukkaasta sisällöstä, luovuudesta, aktiivisuudesta ja säännöllisistä kaupallisuudesta. Tähän kun lisää vielä aitoa otetta ja henkilökohtaisia kokemuksia, ollaan pitkällä.”

Kova työmoraali ja pitkät päivät ovat tyypillinen ilmiö alalla. Työpäivät alkavat aamulla aikaisin kukonlaulun aikaan ja voivat loppua vasta lähempänä keskiyötä. Vanniselle kertyy työtunteja viikossa jopa 50-70 tuntia.

”Aletaan liikkua niissä työtuntimäärissä, että jos tulosta haluaisi tässä nykyisessä työnkuvassani korottaa, veisi se viimeisenkin vapaa-ajan. Toiveena onkin palkata lähiaikoina lisää työvoimaa ja unelmana perustaa ehkäpä uusi yritys.”

Vanninen kuvailee, että bloggaaja on ”töissä jatkuvasti”. Työ vaatii luovuutta, jatkuvaa uusien ideoiden keksimistä ja materiaalin tuottamista. Bloggaajan työ on läheisessä liitoksissa vapaa-ajan kanssa. Sara nappaa esimerkiksi kameran mukaan sunnuntaibrunssille, sillä paikka voi toimia suosituissa ravintolavinkki blogipostauksissa.

Saran vinkit menestyvään blogiin:

  1. Panosta sisältöön. Mikrovaikuttajien nousukaudella sisältö ratkaisee! Mistä lukijasi haluaisivat lukea? Mikä on se sinun juttusi?
  2. Laadi mediakortti. Lisää siihen tiedot sinusta ja kanavistasi; kanaviesi tavoittavuudet ja tiedot lukijoistasi. Hyviä vinkkejä mediakortin kasaamiseen löytyy netistä.
  3. Verkostoidu. Tutustu yhteistyökumppaneihin, ensin mieluiten kasvotusten. Ehdota valmiita paketteja ja lisää mukaan liitteeksi mediakortti.
  4. Hoida hommasi hyvin. Panosta, suunnittele ja näe vaivaa. Raportoi tuloksista.

Lue myös: Näin bloggaaja Veera Bianca tienaa matkablogin avulla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös