Markkinakommentit

Salkunhoitaja: Teknologiasektoria lisää salkkuun – megatrendi tukee teknologiayhtiöitä

Taalerin salkunhoitajan mukaan varsinkin isot teknologiajätit ovat kertoneet vahvoista tuloksista ja näkymistä.

Taalerin salkunhoitajan mukaan varsinkin isot teknologiajätit ovat kertoneet vahvoista tuloksista ja näkymistä.

Osakemarkkinoiden toipuminen viime lokakuussa alkaneesta rajusta korjausliikkeestä on ollut hämmästyttävä. Esimerkiksi Yhdysvaltojen S&P 500 –indeksi ei ole pelkästään noussut takaisin lokakuuta edeltävälle tasolle, vaan jopa ylittänyt sen. Vappupäivänä S&P 500 nousi kaikkien aikojen ennätykseensä.

Ensimmäisen vuosineljänneksen tuloskausi näyttää päättyvän sijoittajien silmissä jonkinlaiseen helpotukseen, arvioi salkunhoitaja Lassi Järvinen Taalerin markkinakatsauksessa.

”Maailmalla tuloskautta on leimannut hienoinen helpotus siitä, että alkuvuoden heikentyvä talousdata ei ole romahduttanut yritysten tuloskuntoa. Juuri alhaiset odotukset vaikuttavatkin pelastavan kuluvan tuloskauden, vaikka kasvu jääneekin kokonaisuudessaan vaatimattomaksi”, Järvinen toteaa.

Yhdysvalloissa noin 70 prosenttia raportoineista yhtiöistä on Järvisen mukaan toistaiseksi kertonut odotuksia kovemmista tuloksista, mutta Euroopassa ja Japanissa luvut ovat hieman vaatimattomampia.

Sektoreista erityisesti teknologiayhtiöt ovat kertoneet vahvoista tuloksista, sen sijaan energia- ja materiaalisektoreilla tuloskunto on ollut alavireinen, salkunhoitaja toteaa.

Indeksitasolla markkinoiden reaktiot tuloksiin ovat kuitenkin toistaiseksi olleet melko rauhallisia. Järvisen mukaan tämä johtuu analyytikoiden varovaisista tulosodotuksista.

”Odotusten ylittäminen on eittämättä positiivinen uutinen, mutta historiaan peilaten myös yllättävän tavallinen ilmiö. Erityisesti lähihistoriassa analyytikoiden odotusten ylittäminen on ollut pikemminkin sääntö kuin poikkeus, eikä siten itsessään aiheuttane euforiaa osakemarkkinoille.”

Järvisen mukaan tuloskausi on toisaalta osoittanut pahimmat pelot liioitelluiksi ja yhtiöiden raportoimat näkymät antavat osaltaan uskoa siihen, että talous jaksaa vielä hidastumisestaan huolimatta.

”Omalta osaltaan uskoa nosti Yhdysvaltojen ensimmäisen kvartaalin BKT-kasvu, joka oli merkittävästi odotettua vahvempaa”, Järvinen toteaa.

Taaleri on muuttanut osakesijoituksissaan toimialojen välistä allokaatiota viime viikolla. Taaleri nosti teknologiaosakkeiden painoa ja vähensi yhdysvaltalaisten kestokulutushyödykkeiden ja kehittyvän Aasian painoa.

”Näkemyksemme mukaan teknologian kehitys tulee olemaan koko talouskasvun näkökulmasta megatrendi, jonka vaikutukset näkyvät hyvin pitkällä aikavälillä. Uskomme myös, että hidastuvan talouskasvun ympäristössä teknologiayhtiöt kykenevät edelleen tekemään vahvaa tulosta verrattuna moniin muihin sektoreihin”, Järvinen perustelee Taalerin allokaatiomuutosta.

Salkunhoitajan mukaan varsinkin isot teknologiayhtiöt ovat lisäksi raportoineet vahvoista tuloksista ja näkymistä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös