Sijoitusideat

SalkunRakentaja-podi | Jakso 1 | Syntiset osakkeet

Useat rahoituksen tutkimukset ovat osoittaneet, että niin sanotut ”syntiosakkeet” ovat tarjonneet historian saatossa ylituottoa vastuullisempiin sijoituskohteisiin verrattuna.

Useat rahoituksen tutkimukset ovat osoittaneet, että niin sanotut ”syntiosakkeet” ovat tarjonneet historian saatossa ylituottoa vastuullisempiin sijoituskohteisiin verrattuna.

Esimerkkejä näistä syntiosakkeista ovat esimerkiksi öljy-yhtiöiden, tupakkayhtiöiden ja uhkapeliyhtiöiden osakkeet.

Moderni portfolioteoria tietää myös kertoa, että optimaalisen sijoitussalkun rakentamisesta tulee huomattavasti vaikeampaa, mikäli halutaan systemaattisesti sulkea tiettyjä toimialoja tai yhtiöitä pois sijoitussalkusta kvalitatiivisin perustein.

Nykyään ihmiset korostavat vastuullisuutta kaikessa toiminnassaan, myös sijoituksissaan. Vastuullisesta sijoittamisesta on tullut aikakautemme suuri ilmiö, mikä vähentää intoa syntiosakkeita kohtaan. Vastuulliset sijoittajat korostavat eettisyyttä ja pehmeitä arvoja sijoitustoiminnassaan, kun taas syntiosakkeiden kannattajat sen sijaan pohjautuvat enemmän koviin arvoihin ja yrityksen tuotteiden tai palveluiden kysynnän valitettavaan olemassaoloon.

Miltä siis syntiosakkeiden tilanne näyttää tänään? Kuuntele Podcastimme aiheesta.

Kommentoi
Ylös
>