Sijoitusideat

Tokmanni kasvaa ja jakaa muhkeaa osinkoa

Nordea odottaa halpakauppaketjun jatkavan tuloskasvun tiellä toisellakin vuosineljänneksellä.

Kauppaketjun tammi-maaliskuu osoitti yhtiön olevan kasvun tiellä. Liikevaihto kasvoi viime vuodesta 8,3 prosenttia 188 miljoonaan euroon ja vertailukelpoinen käyttökate nousi 12,1 miljoonasta eurosta 12,8 miljoonaan euroon. Asiakasmäärät puolestaan kasvoivat 7,2 prosenttia.

Yhtiön haasteena on kuitenkin edelleen tappiollinen liikevoitto. Tammi-maaliskuussa liikevoitto oli miinuksella 2,2 miljoonaa euroa, kun tappio vuosi sitten oli 1,6 miljoonaa. Viime vuonna kokonaisuudessaan vertailukelpoinen liikevoitto oli lähes 52 miljoonaa euroa.

Yhtiön myynti ja kannattavuus ovat kausiluontoista. Tokmannin liikevaihto, kannattavuus ja rahavirta ovat yleensä matalimmat ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja korkeimmat neljännellä vuosineljänneksellä joulumyynnin ansiosta.

Yhtiö piti koko vuotta koskevat näkymät ennallaan. Tokmanni ennustaa hyvää liikevaihdon kasvua vuodelle 2019 perustuen 2018 hankittujen ja avattujen uusien myymälöiden sekä vuonna 2019 avattavien myymälöiden tuomaan liikevaihtoon sekä vertailukelpoiseen liikevaihdon lievään kasvuun. Konsernin kannattavuuden (vertailukelpoinen liikevoittomarginaali) odotetaan paranevan viime vuodesta.

Tokmanni julkistaa toisen vuosineljänneksen, eli huhti-kesäkuun tulosraportin 8. elokuuta. Nordea odottaa Tokmannin jatkavan kasvun tiellä. Pankki ennustaa kauppaketjun toisen vuosineljänneksen liikevoiton nousevan 14,2 miljoonaan euroon, mikä tarkoittaa lähes yhdeksän prosentin kasvua edellisvuoden toiseen vuosineljännekseen verrattuna.

”Ennusteissamme neljänneksen vahvaa talouskasvua tukee suotuisa liiketoimintaympäristö sekä pääsiäisen ajoittuminen vuoden toiselle neljännekselle. Olemme liikevoiton osalta lähes linjassa analyytikoiden konsensusennusteen kanssa”, Nordea toteaa aamukatsauksessa.

Pankin mukaan Tokmannin kasvunäkymät ovat edelleen hyvät. Uudet myymälät kasvattavat liikevaihtoa, mutta myös vanhojen myymälöiden liikevaihto kasvaa, pankki uskoo.

Tokmannin tavoitteena on avata 4 – 5 uutta myymälää kuluvan vuoden aikana. Nykyisten liikkeiden myynnin kasvua Tokmanni tavoittelee aiempaa houkuttelevammalla tuotevalikoimalla ja hintamielikuvan terävöittämisellä.

Tokmanni aikoo jatkaa kulusäästöjä sekä tehostaa hankintatoimintaansa. Nämä toimet tukevat yhtiön tavoitetta parantaa kannattavuuttaan. Nordea ennustaa yhtiön liikevoittomarginaalin paranevan viime vuoden kuudesta prosentista yli kahdeksaan prosenttiin vuoteen 2021 mennessä.

Osinkosijoittajille Tokmanni lupaa kunnon tuottoa.

”Vahvaa kassavirtaa tuottava liiketoimintamalli mahdollistaa avokätisen osingonjaon ja ennusteemme ensi kevään osinkotuotoksi on 7,6 prosenttia”, Nordea ennustaa.

Aiemmin kesäkuussa Handelsbanken arvioi, että Tokmanni saattaa jopa tuplata osakkeensa arvon, jos se yltää liikevoiton tavoitteeseensa vuonna 2020 ja kannattavuustavoitteeseensa vuonna 2023.

Nordean suositus Tokmannin osakkeelle osta ja osakkeen tavoitehinta on 9,5 euroa.

Mintos tarjoaa keskimäärin 12 prosentin tuoton - sijoita vertaislainoihin

Uusi sijoittaja saa 1 prosentin ylimääräisen koron sijoituksilleen 3 kuukauden ajaksi.

Avaa Mintos-tili

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös