Yritysuutiset

Rahapolitiikan suunnanmuutos nosti eläkeyhtiön sijoitustuottoja

Eläkeyhtiö Ilmarisen sijoitustoiminnassa on ollut väkevä alkuvuosi.

Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen kertoo yhtiön tiedotteessa, että Ilmarisen sijoitukset tuottivat tammi-kesäkuussa 6,0 prosenttia. Viime vuonna samaan aikaan tuotto jäi vain 1,1 prosenttiin.

Ilmarisen sijoitusvarallisuus nousi ennätykselliseen lähes 48 miljardiin euroon vahvan osakemarkkinan ja korkojen laskun ansiosta.

Eläkeyhtiö saa kiittää menestyksestä keskuspankkeja.

”Sijoitustuotot kehittyivät alkuvuoden aikana hyvin. Tärkein tekijä oli osakekurssien voimakas nousu, mitä tuki globaali rahapolitiikan suunnanmuutos ja korkotason lasku sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa”, Pölönen toteaa.

Ilmarisen osakesijoitukset tuottivat 10,9 prosenttia, korkosijoitukset 2,8 prosenttia ja kiinteistösijoitukset 2,0 prosenttia. Eläkeyhtiön pitkän aikavälin keskimääräinen vuosituotto on 5,7 prosenttia, mikä vastaa 4,1 prosentin reaalituottoa. Vakavaraisuusaste vahvistui alkuvuoden aikana 124,9 prosenttiin. 

Ilmarisen suurimmat kotimaiset listatut osakesijoitukset ovat Kojamossa, Sammossa, Nesteessä, UPM-Kymmenessä ja Fortumissa.

Jatkossa sijoittajat kohtaavat Ilmarisen mielestä haastavan sijoitusympäristön negatiivisen korkotason seurauksena.

Ilmarisen mukana eri omaisuusluokkien tarjoamat tuotot ja lisäriskinotosta saatava kompensaatio ovat historiallisesti matalalla tasolla.

Matalan korkotason maailmassa sijoitukset ohjautuvat riskillisempiin ja epälikvidimpiin kohteisiin, mikä tukee esimerkiksi osake- ja kiinteistömarkkinoita, eläkeyhtiö uskoo.

Osakemarkkinoiden kehitys on vahvasti ehdollista keskuspankkien elvyttävälle politiikalle sekä yritysten tuloskasvun pysymiselle korkealla tasolla.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös