Talouden trendit

Venezuela yrittää kiertää USA:n sanktioita bitcoineilla

Venezuelan valtio ottaa mallia maan kansalaisista.

Bitcoin-medioiden seuraajille Venezuelan rankka taloustilanne on tuttua tietoa, kertoo kryptovaluuttoihin erikoistunut toimittaja Jiri Keronen Bittiraha.fi-sivustolla.

Venezuela on ajautunut syviin talousvaikeuksiin. Venezuelan bolivar-valuutalla ei ole enää uskottavuutta vaihdonvälineenä ja hyperinflaatio on tuhonnut maan virallisen valuutan arvon.

Venezuelan kansalaisten keskuudessa on yleistynyt tapa suojautua maata kohdanneelta hyperinflaatiolta bitcoinien avulla. Näin kansalaiset kiertävät maahan kohdistuneita talouspakotteita.

Venezuelan hallitus itse on nyt saanut päähänsä kokeilla samaa konstia. Kansainvälisten medioiden mukaan Venezuelan hallituksella on tarkoitus kokeilla uutta hanketta, jossa se muuttaa osan verotuloista bitcoineiksi vaihtaakseen sen sitten myöhemmin fiat-valuutoiksi ulkomaalaisissa pörsseissä.

Projektia testataan ensimmäisen kerran Maiquetia International -lentokentällä. Kaikkien kansainvälisten lentojen edellytetään maksavan tietty verosumma valtiolle.

Venezuelan hallitus käyttää automaattisia järjestelmiä, jotka muuttavat maksetut verot suoraan bitcoiniksi. Tämän jälkeen se käyttää erilaisia esimerkiksi Venäjällä ja Kiinassa sijaitsevia pörssejä muuttaakseen bitcoinit Yhdysvaltain dollareiksi ja varmistaakseen näin itselleen jatkuvat dollaritulot.

Jos Venezuelan hanke onnistuu, on sillä mahdollisuus päästä käsiksi vakaisiin dollarituloihin riippumatta Yhdysvaltain sille asettamista pakotteista, Keronen toteaa.

Venezuelan ongelmat johtuvat öljyn hinnan romahduksesta, korruptiosta ja epäonnistuneista talousuudistuksista, mitkä ovat luoneet jättityöttömyyden. IMF arvioi työttömyysasteen nousevan peräti 30 prosenttiin ensi vuonna.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös