Arvo-osakkeet

Handelsbanken: Nordean osakkeen arvostus on liian matala

Handelsbanken uskoo Nordean uuden konsernijohtajan kykenevän tuloksellisiin rakennemuutoksiin.

Nordean uusi konsernijohtaja Frank Vang-Jensen aloitti vajaa kaksi viikkoa sitten Nordean johtajana. Pankin nykyinen konsernijohtaja Casper von Koskull jää eläkkeelle ensi vuoden alussa.

Uusi johtaja tuo yleensä aina uuden linjan mukanaan. Vang-Jensenin tavoitteena on tehdä Nordeasta aiempaa tehokkaampi pankki.

Näyttöjä uudelta kipparilta odotetaankin. Kahdessa vuodessa pankin markkina-arvosta on kadonnut peräti 44 prosenttia. Tosin Nordea ei ole yksin talousvaikeuksiensa kanssa. Alhaiset korot ja kansainvälisen talouden taantuminen ovat syöneet muidenkin eurooppalaisten pankkien osakekursseja.

Christer Gardell, Nordean kuudenneksi suurin omistaja, on jo ehtinyt vaatia uudelta konsernijohtajalta nopeita tuloksia. Gardell vaatii nopeasti toimia pankin kannattavuuden parantamiseksi.

Samoilla linjoilla on Nordean suurin omistaja Sampo, joka kehottaa Nordeaa keskittymään tehokkuuden lisäämiseen ja esittämään kunnianhimoisempia kustannusleikkaussuunnitelmia.

Sammon toimitusjohtajan Kari Stadighin mukaan Nordean tehokkuuden parantaminen on nyt tärkein asia Nordeassa.

Handelsbanken uskoo uuteen konsernijohtajaan.

”Uskomme, että Frank Vang-Jensenillä on suoraviivainen lyhyen aikavälin strategia, jolla Nordean rakenteet järjestellään uudelleen”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Handelsbanken on lisännyt ennusteisiinsa rakenneuudistuksista tulevia kustannuksia, sillä uudella konsernijohtajalla on paineita toimia nopeasti.

Handelsbanken on tehnyt oman markkinatutkimuksensa haastattelemalla Nordean asiakkaita.

”Johtopäätös on selvä: Nordean pitää houkutella nuorempia asiakkaita, jotka tarvitsevan enemmän kuin yhtä pankkipalvelua. Myös hyödyt IT-investoinneista ja peruspankkijärjestelmän uusimisesta pitäisi saada valjastettua houkuttelemaan tätä asiakasjoukkoa.”

Vaativammille asiakkaille henkilökohtainen palvelu ja yksi nimetty kontaktihenkilö ovat Handelsbankenin mukaan tärkeimmät tekijät onnistumiseen.

”Nordean täytyisi pystyä parantamaan näillä osa-alueilla ja tulla näkyvämmäksi pankiksi erityisesti nuorten keskuudessa”, Handelsbanken toteaa.

Uuden konsernijohtajan valinnasta aiheutuneesta Nordean osakkeen noususta huolimatta osakkeen arvostus on Handelsbankenin mielestä yhä liian matala.

Kuluvan vuoden konsensusennusteella laskettu Nordean P/E-kerroin on tällä hetkellä 10,7x.

Handelsbanken nosti Nordean tavoitehinnan aiemmasta 7,0 eurosta 7,5 euroon ja suositus on yhä osta. Analyytikoiden keskimääräinen tavoitehinta Nordean osakkeelle on tällä hetkellä 7,47 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös