Sijoitusideat

Rahapodi: Näin saadaan korkomarkkinoilla tuottoa miinuskorkojen aikakaudellakin

Onko miinuskorkojen aikakaudella korkomarkkinoilta mahdollista saada tuottoa?

Tuottoa on mahdollista saada alhaisten korkojenkin maailmassa, väittää Rahapodin vieras, Taalerin korkorahastojen salkunhoitaja Kai Leppelmeier. Videolla hän kertoo, että tuottoa vaan pitää etsiä oikeista paikoista.

Korkosijoituksia on moneen lähtöön.

Lyhyet korkosijoitukset tarjoavat tyypillisesti tasaisempaa tuottoa verrattuna pidempiin korkosijoituksiin. Ne ovat paitsi vakaita, myös likvidejä sijoituksia ja toimivat siksi tyypillisesti hyvin esimerkiksi kassanhallinnan työkaluna.

Yrityslainasijoitukset tarjoavat tavallisesti korkeampaa tuottoa verrattuna lyhyisiin korkosijoituksiin, mutta ovat myös riskisempiä.

Yrityslainojen kirjo on myös laaja. Paremman luottolaadun yrityslainat ovat turvallisempia, mutta riskisemmät yrityslainat tarjoavat korkeampaa tuottoa. Ilman virallista luottoluokitusta olevat joukkolainat, kuten suurin osa kotimaisista yrityslainoista, tarjoavat myös tyypillisesti lisätuottoa suhteessa vastaavan riskin luokiteltuihin lainoihin.

Hajautetuissa korkosijoituksissa lähtökohta on puolestaan se, että sijoitukset hajautetaan sekä maantieteellisesti että yli korko-omaisuusluokkien. Painotuksia muokataan aktiivisesti maantieteen lisäksi esimerkiksi luottolaadun, valuutan ja sijoitusten pituuksien suhteen.

Missä korkomarkkinoilla nyt mennään?

Korkoinstrumentit Nordnetin palvelussa:

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös