Kasvuosakkeet

Analyytikko: Wärtsilän tulosvaroitus ”tuli puun takaa” – osakekurssi sukelsi

Konepajayhtiön tulosvaroitus kertoo varsin mittavista ongelmista.

Wärtsilä ennakoi vuoden 2019 tuloksen jäävän odotettua alhaisemmaksi.

Wärtsilän puolivuosikatsauksessa sekä Marine- että Energy-liiketoiminnan kysynnän odotettiin olevan vaimeaa. Kolmannen vuosineljänneksen tilauskertymä on kuitenkin ollut yhtiön mukaan odotettua heikompi.

Konserni on tehnyt arvion käynnissä olevista suurista projekteista. Arvion seurauksena Wärtsilä ennakoi vertailukelpoisen liiketuloksen olevan noin 150 miljoonaa euroa odotuksia heikompi johtuen tietyistä projekteista Marine-liiketoiminnan kaasuratkaisuihin ja Energy-liiketoimintaan liittyen.

Tämä tarkoittaa, että yhtiö odottaa nyt koko vuoden 2019 vertailukelpoisen liiketuloksen olevan noin 100 miljoonaa alhaisempi kuin vuonna 2018.

Wärtsilä tarkentaa tietoja, kun kolmannen vuosineljänneksen tulos on julkaistu.

Tulosvaroitus oli raju ja se kertoo varsin mittavista ongelmista uusiin teknologioihin perustuvassa projektiliiketoiminnassa, arvioi Inderesin analyytikko Erkki Vesola raportissaan.

”Wärtsilän tulosvaroitus tuli puun takaa, sillä yhtiö ei ole aiemmin antanut vuotta 2019 koskevaa tulosohjeistusta. Yhtiö oli kuitenkin havainnut konsensusodotukset aivan liian toiveikkaiksi Wärtsilän omien projektiongelmien laajuuden käytyä ilmi”, Vesola toteaa.

Vesolan mukaan Wärtsilän heikentynyt tulos tulee näkymään etenkin kuluvan vuoden viimeisen vuosineljänneksen numeroissa.

”Onkin vaikea nähdä, mistä Wärtsilän osake saisi lähiaikoina tukea ellei yhtiö kykene vakuuttamaan markkinoita ongelmien kertaluonteisuudesta. Osakkeen verrokkiarvostus ei tulosvaroitusta seuraavien ennusteleikkausten jälkeen myöskään ole erityisen edullinen.”

Tulosvaroitus säikäytti sijoittajat ja yhtiön osakekurssi laski eilen Helsingin pörssissä lähes 12,5 prosenttia.

Wärtsilä aiheutti jo aiemmin heinäkuussa pettymyksen markkinoilla. Konepajayhtiön huhti–kesäkuun tulos oli pettymys niin analyytikoille kuin sijoittajillekin. Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos laski 113 miljoonaan euroon viime vuoden 123 miljoonasta. Analyytikot olivat odottaneet vertailukelpoisen liiketuloksen kasvaneen yli 135 miljoonaan euroon.

Wärtsilän merkittävänkään kurssilaskun jälkeenkään osakkeessa ei ole Inderesin näkemyksen mukaan nyt perusteltua nousuvaraa.

Inderesin suositus Wärtsilän osakkeelle on vähennä ja osakkeen tavoitehinnan Inderes laski 10,5 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös