Sijoitusuutiset

Saksalaisministeri: Digitaalinen euro hyödyntäisi euroaluetta monella tavalla

Saksan valtionvarainministeri Olaf Scholz kertoo kannattavansa digitaalista euroa.

Aiheesta kertoo Suomessa Bittiraha.fi-sivustolla toimittaja Jiri Keronen. Scholz kertoi näkemyksistään saksalaisessa Wirtschafs Wochelle -lehdessä.

”Digitaalinen euro olisi hyväksi Euroopan taloudellisille keskuksille ja niiden integroimiselle maailmanlaajuisiin talousjärjestelmiin. Meidän ei tulisi jättää tätä alaa pelkästään Kiinalle, Venäjälle, USA:lle tai yksityisille toimijoille,” Scholz kertoi.

Euroalue ja EU voisivat hyötyä digitaalisesta eurosta monella tavalla, ministeri väittää. Hänen mukaansa sähköistä rahaa voitaisiin siirtää nopeammin, minkä lisäksi se voisi vähentää erilaisia siirtokuluja ja siten tehostaa taloudellista järjestelmää.

Facebookin Libran kaltaisia järjestelmiä ministeri ei näe sen sijaan hyödyllisinä. Hän on samaa mieltä muiden europäättäjien Libra-vastaiseen näkemykseen. Valuutan hallitsemisen tulee pysyä edelleen valtioilla ja keskuspankeilla, ei Facebookin kaltaisilla yksityisillä yrityksillä.

Libran lanseeraaminen on ollut viime aikoina muutoinkin vaikeuksissa. Kryptorahan tukijoiden määrä hupenee entisestään, kun Visa, Mastercard, eBay, Stripe ja Mercado Pago ovat seuranneet PayPalia ja vetäneet tukensa pois kryptovaluuttaa kontrolloivalta Libra Associationilta. Alkuperäisistä libran 28 tukijasta jäljellä on enää 23.

Facebook julkisti kesäkuussa suunnitelmia omasta kryptovaluutastaan, jonka tarkoituksena on haastaa pankkimaksaminen. Libra on tarkoitus sisällyttää Facebookin sosiaalisen median palveluihin, kuten Facebook Messengeriin, Instagrammiin ja WhatsAppiin.

Libran luomiseksi Facebook perusti tämän vuoden toukokuussa Sveitsiin Libra Networks LLC nimisen yhtiön.

Libra-valuutan ympärille kehitettäviä tuotteita ja palveluja varten Facebook on perustanut myös tytäryhtiön, Calibran. Calibra on myös kryptovaluutan käyttöön tarkoitettu lompakkosovellus, jota tämä Facebookin tytäryhtiö hallinnoi.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

3 kommenttia

3 kommenttia

 1. kenraali

  13.10.2019 at 09:43

  Täysin digitaalinen raha mahdollistaa myös täydellisen systeemitason kontrollin ihmisten rahan käyttöön. Ei yhtään hyvä idea.

  Olisi myös riskialtista pitää rahaliikenne, yhteiskuntien verenkierto, digitaalisten verkkojen varassa ilman käteisen suomaa varajärjestelmää. On helppoa kuvitella useita syitä, jotka voisivat pysäyttää/lamauttaa systeemin. Päivä tai pari voisi mennä ilman suurempia ongelmia, mutta kaksi viikkoa toisi jo anarkian.

 2. Kekkonen

  26.4.2020 at 20:17

  ”Sähköistä rahaa voitaisiin siirtää nopeammin”. Miten ihmeessä he kuvittelevat että rahaa nykyään siirretään? Digitaalinen valuutta on pimeä ajatus 2020 koska se on täysin arkipäivää jo eikä vaadi ’digitalisointia’. Mitäs seuraavaksi, Netflix aikoo viedä striiminsä verkkoon?

 3. Ohikulkija

  14.10.2020 at 13:32

  Niinpä…
  EKP onkin sitten valmistelemassa lopullista katastrofia…
  Kysehän taitaa olla siitä, että euroopassa on ollut jo vuosia käynnissä käteisen hamstraus, monissa valuutoissa…
  Sehän on sosialisteille myrkkyä, kun ei kykene valvomaan ja verottamaan kaikkea rahaliikennettä…
  Koronan jälkeen olisi tarjolla ensin jonkinsortin rahakriisi ja siihen yritetään vastata DigiEurolla, niinkö?
  No, taitaa olla aika pakata kamat ja suunnata Aasiaan…

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös