SalkunRakentaja

Yritysuutiset

Koulutusyhtiö Soprano antoi tulosvaroituksen

Soprano päivittää arviotaan vuoden 2019 tulosohjauksesta.

Yhtiö arvioi päivitetyssä tulosohjauksessaan, että konsernin liikevaihdon ennakoidaan olevan noin 15 miljoonaa euroa ja liiketuloksen olevan positiivinen. Aiemmassa tulosohjauksessaan yhtiö oli arvioinut, että Soprano Oyj konsernin liikevaihdon ja liiketuloksen ennakoidaan kasvavan vuonna 2019.

Soprano on koulutukseen erikoistunut kehitysyhtiö.

Soprano toimitusjohtaja Arto Tenhunen kertoo, että yhtiön koulutusvientihankkeet kehittyvissä maissa eivät ole edenneet onnistuneen pilottivaiheen jälkeen tilauksiksi.

”Kansainvälinen rahoitus- ja kilpailutusvaihe on kestänyt odotettuakin kauemmin ja lisää epävarmuutta lopputuloksesta. Kannattavuuttaan parantaakseen yhtiön on välttämätöntä pienentää panostuksia koulutusvientiin, mikäli emme lähikuukausina näe markkinoiden avautuvan odotetusti”, Tenhunen toteaa.

Tenhusen mukaan yhtiön liiketoiminta on Suomessa kannattavaa ja yhtiö on voittanut sopimuksia esimerkiksi Google Digital Garagen kouluttajakumppanina. Toisaalta ammatillisen koulutuksen uudistus edelleen siirtää aloituksia tulevaisuuteen.

Kokonaisuutena Pohjoismaissa koulutuskysyntä ei ole toimitusjohtajan mukaan kasvanut, Ruotsissa myös kruunun heikkeneminen pienentää konsernin liikevaihtoa ja puheet taantumasta lisäävät epävarmuutta.

”Hyvä uutinen on, että tilauskertymä tulevaan vuoteen on hieman aiempaa korkeammalla tasolla.”

Sopranon kuluvan vuoden tammi-kesäkuun liikevaihto oli 8,0 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 8,2 miljoonaa euroa. Liikevaihto siis laski kolme prosenttia. Liiketulos laski viime vuoden 0,26 miljoonasta eurosta 0,2 miljoonaan euroon.

Soprano hakee merkittävää kasvua digitaalisesta ja globaalista koulutuksesta skaalautuvien koulutusratkaisuiden avulla. Yhtiö haluaa nousta avainpelaajaksi tekoälyavusteisen verkkokoulutuksen hyödyntäjänä Suomessa ja kansainvälisesti.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös