Markkinakommentit

Sijoitusstrategi: Tuloskausi sujunut USA:ssa mallikkaasti, Euroopassa vaisumpaa

Yhdysvaltain tuloskausi on sujunut myönteisissä merkeissä, toteaa Nordean sijoitusstrategi.

S&P 500 DAX osakeindeksit osakkeet sijoittaminen

Yhdysvalloista on saatu parin viikon aikana jo runsaasti joukko tuloksia. Lähes 40 prosenttia laajan S&P 500 -indeksin yhtiöistä ovat raportoineet kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa.

USA:ssa tuloskausi sujunut mallikkaasti ja yritysten tuoreimmat luottamusluvut ovat olleet maltillisesti positiivisia yllätyksiä, arvioi Nordean sijoitusstrategi Ville Korhonen pankin viikkokatsauksessa.

”Ennen tuloskauden alkua tehdyissä arvioissa analyytikot odottivat, että tulokset laskevat noin 3 % viime vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna. Tässä vaiheessa näyttää kuitenkin siltä, että syntymässä olisi myönteinen yllätys, sillä tähän mennessä raportoineiden yhtiöiden tulokset ovatkin 4,4 % korkeammat kuin analyytikoiden ennusteissa”, Korhonen toteaa.

Ennakolta pelätty tulostaantuma eli tulosten lasku edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna, näyttää peruuntuvan.

Korhosen mukaan jenkkiyhtiöiden liikevaihtojen osalta tahti on myös ollut myönteinen ja näiden osalta raportoidut luvut ovat olleet 1,4 prosenttia ennakko-odotuksia parempia.

Euroopassa tuloskausi näyttää mollivoittoisemmalta.

”Eurooppalaisten yhtiöiden tulokset vaisumpia Euroopassa tuloskausi ei ole sujunut aivan yhtä hyvin kuin Yhdysvalloissa”, Korhonen arvioi.

Korhosen mukaan sijoittajien odotuksissa oli, että tulokset laskisivat muutaman prosentin viime vuoden kolmanteen neljännekseen verrattuna. Tällä hetkellä nämä arviot näyttäisivät toteutuvan. Euroopassa tulokset kääntyisivät siis pieneen laskuun.

Euroopassa viime aikojen talousepävarmuus on vaivannut varsinkin teollisuusalan yrityksiä, Korhonen arvioi.

”Saksassa yritysten näkymät pysyivät vaatimattomina tasolla 41,9, mutta Ranskassa lukema nousi parilla kymmenyksellä tasolle 50,5.”

Helsingin pörssissä puolestaan noin neljä viidestä OMX 25 -indeksin yhtiöstä ovat raportoineet tuloksensa. Korhosen mukaan kotimaisten yhtiöiden tulokset ovat jääneet reilut kolme prosenttia ennakoitua pienemmiksi. Liikevaihtojen osalta yritykset ovat yltäneet kuitenkin analyytikoiden odotuksiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös