Kumppaniblogit

Asuntosijoittajan supervoimat mahdollistavat poikkeukselliset tulokset

Vuonna 1920 syntyi Sylvia Bloom, joka toimi saman lakifirman sihteerinä 67 vuoden ajan.

Koko elämänsä ajan hän säästi hissukseen osakkeisiin ostamalla aina samoja yrityksiä kuin esimiehensä, mutta pienemmissä erissä pienemmän palkan vuoksi.

Kuoltuaan 96 vuotiaana vuonna 2016, hän jätti jälkeensä yli 9 miljoonan dollarin perinnön. Hänen supervoimansa oli erittäin pitkäjäntäinen ja tasainen sijoittaminen.

Käydään seuraavaksi läpi kolme supervoimaa, joilla asuntosijoittaja, tai oikeastaan kuka tahansa saa poikkeuksellisia tuloksia aikaan.

Nuku kahdeksan tuntia

Tämä on kaikkein tärkein asia. Mistään ei tule mitään väsyneenä.  Riittämätön uni vastaa lievää humalatilaa. On selvää, kumpi tekee parempaa tulosta: lievästi humaltunut vai selvä ja kirkas mieli.

Sinällään ei ole merkitystä mihin aikaan menee nukkumaan ja herää, kunhan niiden väliin jää ainakin kahdeksan tuntia.

Joku on tuottelias aamulla, toinen illalla. Paljon riippuu myös minkälaista työtä tekee, vaatiiko se luovuutta vai järjestelmällisyyttä.

Kuntosalin rauta painaa yhtä paljon aamukuudelta kuin iltakuudelta.

Eri aikavyöhykkeellä asuvat tietävät mikä vaikutus on sillä, että ei ole samaan aikaan töissä kuin muut. Aikaeron vuoksi asioiden hoito vaikeutuu.

Jos tiimin yksi jäsen tekee töitä aamuvarhain tai iltamyöhään, on hänellä vähemmän yhteisiä työtunteja muiden kanssa. Kaikissa töissä tämä ei ole ongelma, mutta monessa se voi olla.

Unohda multitaskaus

Se ei toimi. Kun teet monta asiaa yhtä aikaa, et tee mitään niistä hyvin.

If you chase two rabbits, you will lose them both.

Tietokone on hyvä analogia. Käyttäjästä saattaa tuntua siltä, että tietokone tekee monta asiaa yhtä aikaa, mutta todellisuudessa se tekee vain yhden tehtävän kerrallaan (joskin erittäin nopeasti). Eli jos tietokoneetkaan eivät kykene multitaskaamaan, miksi ihminen pystyisi?

Kun työskentelen, pidän Facebookin, Twitterin ja Whatsapin kiinni. Se pieni punainen ykkönen yläkulmassa houkuttaa kovasti katsomaan mitä on tapahtumassa. Tämän jälkeen vaatii aina hieman ylimääräistä energiaa palata työhösi. Kun tätä ees taas fokusointia harjoittaa koko päivän, kuluu paljon energiaa täysin tuottamattomaan työhön.

Nykymaailmassa keskittymisjänne on lyhyt ja häiriötekijät lisääntyvät jatkuvasti. Hän, joka keskittyy ja saa työnsä tehtyä, on kuningas.

Parhaat tulokset saavutetaan tasaisella työnteolla. Pitkällä aikavälillä yksi huippusuoritus häviää 10-0 tasaiselle keskinkertaiselle suoritukselle.

Täydellinen on hyvän vastakohta.

Tämä pätee ihan kaikkeen. Kertarääkki salilla kerran kuussa tuottaa paljon huonommat tulokset kuin 45 min perustreeni pari kertaa viikossa.

Hän, joka jaksaa puurtaa päivästä toiseen tasaista tulosta, saavuttaa ehdottomasti parhaimmat tulokset pitkällä aikavälillä. Hän myös saavuttaa ne todennäköisemmin.

Käytä tahdonvoimaasi järkevästi

Tahdonvoima on erittäin rajallinen resurssi. Aamulla sitä on eniten ja illalla vähiten, koska sitä kuluu pieniin päätöksiin ja houkutusten vastustamisiin päivän mittaan. Lapset vaativat paljon tahdonvoimaa vanhemmilta.

Tästä johtuen on järkevää kalenteroida päivän tärkeimmät tehtävät aamuun, jolloin on eniten tahdonvoimaa.

Tutkimusten mukaan vaatii noin pari kuukautta, että uudesta toimintamallista muodostuu tapa, minkä jälkeen sen noudattaminen vaatii enää minimaalisesti energiaa.

Mieti mikä tarkoituksesi on. Kun olet selvittänyt sen, ohjaa se kaikkea toimintaasi. Osa toiminnoista (arjen pyörittäminen) on tämän tukitoimintoja ja loput vie tehtävääsi eteenpäin.

On parempi olla todella hyvä yhdessä asiassa kuin keskinkertainen monessa.

Analogiana sijoittamiseen; iso varallisuus rakennetaan keskittymällä yhteen asiaan ja olemalla siinä todella hyvä. Ja ennen kaikkea tekemällä työtä tasaisesti vuodesta toiseen.

Alkavalle asuntosijoittajalle hajauttaminen on tarpeetonta. Jos haluaa lisätä riskiä, ottaa lisää velkaa. Jos haluaa vähentää riskiä, vähentää velkaa.

Keskittäminen rakentaa varallisuutta, hajauttaminen säilyttää sitä.

Suomen asuntomarkkinat kulkevat samaa isoa sykliä, eikä siten ole kovinkaan paljon hyötyä hajauttaa sijoituksiaan eri kaupunkeihin.

Kaupungit tuottavat eri tavalla, minkä vuoksi toisen on perusteltua sijoittaa Kouvolaan ja toisen Tampereelle. Mutta Kouvolaan sijoittavan ei ole syytä hajauttaa Kymiin eikä Tampereelle sijoittavan Turkuun.

Sama koskee taloyhtiöitä. Jos taloyhtiösi on hyvä, miksi haluaisit sijoittaa toiseen taloyhtiöön ja kantaa riskin, että se onkin huono?

Warren Buffetkin neuvoo laittamaan munat yhteen koriin ja vahtimaan sitä silmä kovana.

Miika Vuorensola on asuntosijoittaja ja -välittäjä, joka bloggaa asuntomarkkinoista tamperelaisesta näkökulmasta osoitteessa www.asuntopehtoori.fi.

1 kommentti

1 kommentti

 1. Avatar

  Bernstein

  16.11.2019 at 09:18

  Asuntosijoittaja tarvitsee vain yhden “voiman” tai oikeammin kyvyn:

  Hänen tulee kyetä löytämään vuokralainen, joka maksaa vuokransa, ei sikaile kämpässään ja pysyy siellä jopa kauemmin kuin puolen vuoden soppari vaatii.

  Kaikki sijoittajat tarvitsevat hekin lopulta vain yhden kyvyn: Heidän tulee kyetä sijoittamaan johonkin sellaiseen, jota ei tarvitse vahtia loppuikänsä silmä kovana kuten Buffett tuota munakoriaan.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös