Kumppaniblogit

Älä lankea rahastokauppiaan ansaan

Pörssit takovat uusia ennätyksiä ja moni sijoitusasiakas nuoleekin tyytyväisenä huuliaan myös tämän vuoden tuottojen osalta.

Uusiakin tuulia puhaltaa markkinoinnin käydessä kuumana. Monia tuntuu nyt houkuttelevan vastuullisesti toimiviin yhtiöihin sijoittavien rahastojen parempi tuotto vertailuindeksiinsä nähden. Ja tässä kohti kannattaa olla tarkkana ettet turhaan sijoita kalliisiin sijoitusrahastoihin paremman tuoton toivossa.

Alla olevassa kuviossa on verrattu USAsta yleistä osakemarkkinaa kuvaavaa indeksiä (sininen) ja laatuyhtiöiden indeksiä (oranssi) sekä SRI-indeksiä (Socially Responsible Investment), joka sisältää parhaimmat vastuulliset yhtiöt. Niin sanotulla laatufaktorilla pystytään selittämään 80 prosenttia vastuullisten yhtiöiden tuotosta ja tämä näkyy siinä, että ylimmät käppyrät menevät samaan tahtiin. Kuvion lähde MSCI.

Seuraavan kerran kun joku kauppaa rahastoja, niin ole kriittinen mihin indeksiin tuottoa verrataan. Jos epäilyttää, kysy vaikka minulta, riippumattomalta neuvonantajalta. Indeksisijoittajakin saa siis huomattavan alhaisilla kuluilla perusindeksiä parempaa tuottoa, kun osaa valita indeksin oikein. Varainhoitajan tehtävä on auttaa tässä asiassa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös