Yritysuutiset

Sotkamo Silver reivasi liikevoiton plussalle

Sotkamossa hopeakaivoshanketta kehittävä Sotkamo Silver teki heinä-syyskuussa kolme miljoonaa euroa positiivisen liikevoiton. Vuosi sitten liikevoitto oli -9 miljoonaa euroa.

Sotkamo Silverillä on mineraalioikeuksia hopeaa, kultaa ja volframia sisältäviin mineraaliesiintymiin Suomessa ja Ruotsissa sekä sinkkiä ja kultaa sisältäviä esiintymiä Norjassa. Yhtiön päähanke on tuotannossa oleva Hopeakaivos Sotkamossa.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana yhtiö rikasti 127 000 tonnia malmia, jonka pitoisuus oli 102 g/t hopeaa. Koko kuluvan vuoden aikana tammi-syyskuussa Sotkamo Silver rikasteti 218 000 tonnia malmia. Tuotanto on siis selvässä kasvussa.

Yhtiön toimitusjohtaja Timo Lindborg kertoo tulostiedotteessa, että yhtiön tuotannon käynnistymisen jälkeen viime kuukausien aikana yhtiön organisaatiossa on tehnyt kovasti töitä kaivoksen tuotannon käyttöönottoon liittyvien haasteiden parissa.

”Olen erittäin tyytyväinen siitä, että Hopeakaivos siirtyi syyskuussa vaiheeseen, jossa kaivoksen louhinta ja rikastuslaitoksen käyttöasteet ovat korkealla tasolla, ja tuottaa positiivista liikevoittoa (EBIT) jo kolmannella vuosineljänneksellä. Tämä on merkittävä virstanpylväs kaikille kaivoshankkeille”, Lindborg toteaa.

Toimitusjohtajan mukaan Sotkamo Silver saavutti tuotantotavoitteiden mukaisen täyden tuotantokapasiteetin rikastuslaitoksessa ja kaivoksessa jo tämän vuosineljänneksen aikana. Samanaikaisesti suorat toimitukset sulattoihin antavat mahdollisuuden varmistaa nopeat toimitukset ja myynnin kassavirrat.

Yhtiön vuoden 2019 tuotantotavoite on rikastaa 330 000 – 350 000 tonnia malmia, kuten aiemmin on tiedotettu. Hopean osuus myynnistä arvioidaan olevan 60-63 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös