Yritysuutiset

Orion teki sopimuksen parkinson-lääkkeidensä jakelusta Aasiaan

Orion ja Lotus Pharmaceutical ovat tehneet markkinointi- ja jakelusopimuksen koskien Orionin kehittämiä Parkinsonin taudin hoitoon tarkoitettuja Stalevo- ja Comtan-lääkkeitä osassa Aasiaa.

Sopimuksen mukaan Lotus saa oikeuden myydä ja markkinoida Stalevo-tuotetta Bangladeshissa, Etelä-Koreassa, Filippiineillä, Hong Kongissa, Indonesiassa, Taiwanissa ja Vietnamissa sekä Comtan-tuotetta Etelä-Koreassa, Filippiineillä, Hong Kongissa ja Taiwanissa.

Sopimus astuu voimaan vuoden 2020 kolmannella vuosineljänneksellä edellyttäen, että tuotteiden viranomaishyväksynnät on saatu siirrettyä Lotukselle.

Orion vastaa sopimuksen piiriin kuuluvien tuotteiden valmistuksesta. Sopimus on voimassa viisi vuotta ensimmäisestä kaupallisesta myynnistä.

”Olemme tyytyväisiä saadessamme Lotuksen kumppaniksemme. Yhteistyö varmistaa, että Orionin tunnetut Parkinsonin taudin lääkkeet ovat jatkossakin potilaiden saatavilla sopimuksen piiriin kuuluvilla alueilla. Jatkamme työtä jakeluverkostomme kehittämiseksi myös muilla maantieteellisillä alueilla”, toteaa Orionin kaupallisten toimintojen johtaja Satu Ahomäki.

Petar Vazharov, Alvogen APACin ja Lotus Pharmaceuticalin johtaja kertoo, että keskushermostosairaudet ovat yksi merkittävimmistä kasvualueista ja Parkinsonin taudin lääkkeet ovat yksi Orionin suurimmista tuoteperheistä.

”Yhteistyö Orionin kanssa vie meidät Parkinsonin taudin markkinalle ja olemme luottavaisia, että tuotteistoamme laajentamalle pystymme jatkamaan kestävää kasvua”, Vazharov toteaa.

Lotus on vuonna 1966 perustettu erityistuotteisin keskittynyt geneerinen lääkeyhtiö, jonka pääkonttori on Taiwanissa. Yhtiö tarjoaa maailmanlaajuisille markkinoille tabletti- ja kapselimuotoisia lääkkeitä keskushermostosairauksiin, sydän- ja verisuonisairauksiin, syöpäsairauksiin, naistentauteihin ja liikalihavuuteen.

Orion on suomalainen lääkeyhtiö, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä sekä lääkkeiden vaikuttavia aineita. Yhtiön lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet.

Orionin liikevaihto vuonna 2018 oli 977 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 200 henkilöä. Orionin A- ja B-osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.

Orionin osakekurssi on noussut tänä vuonna yli 40 prosenttia. Yhtiö kertoi viime heinäkuussa saaneensa myyntiluvan syöpälääkkeelleen Yhdysvaltoihin.

Yhtiön heinä-syyskuun 90,7 miljoonan euron liikevoitto ylitti analyytikko-odotukset rutkasti. Analyytikoiden konsensusodotus oli 78 miljoonan euron liikevoitto. Liikevoittoa paisutti Bayerin darolutamidi-lääke Nubegasta saatu 45 miljoonan euron etappimaksu sekä Orionin lääkkeiden hyvin sujunut myynti.

Orion odottaa, että vuoden 2019 liikevaihto kasvaa hieman vuodesta 2018 ja liikevoitto on samalla tasolla kuin vuonna 2018. 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös