Markkinakommentit

Nordean päästrategi: Hyvät osaketuotot mahdollisia vielä vuonna 2020

Vaikka viime vuosi oli sijoittajalle erinomainen, uskoo Nordea hyviä tuottoja riittävän vielä tällekin vuodelle.

Vaikka viime vuosi oli sijoittajalle erinomainen, uskoo Nordea hyviä tuottoja riittävän vielä tällekin vuodelle.

Viime vuoden kovat osaketuotot eivät syntyneet yhtiöiden tuloskehityksen ansiosta vaan osakkeiden arvostuksen kiristymisellä, kertoo Nordean päästrategi Antti Saari pankin viikkokatsauksessa.

Tuloskasvulle saattaa kuitenkin tänä vuonna olla tilaa.

”Uskommekin, että yritykset voivat jälleen saada tuloksensa kasvuun, mikäli teollisuuden näkymät jatkavat syksyllä alkanutta elpymistään. Joulukuussa tuli pientä takapakkia lähinnä Euroopan teollisuuden näkymien painumisen takia. Koska kauppasota painoi yltyessään luottamusta, sen rajallisenkin helpottamisen pitäisi jossain määrin tukea myös yritysten näkymiä”, Saari toteaa.

Tammikuun 15. päivä allekirjoitettava 1. vaiheen kauppasopu ei poista päästrategin mukaan pahimpia haasteita, mutta viestii, että tilanne voi myös mennä parempaan suuntaan.

Euroopassa huolta kuitenkin aiheuttavat yhä presidentti Trumpin kriittiset puheet etenkin eurooppalaisia autonvalmistajia kohtaan, Saari arvioi.

”Tämä saattaa olla osasyy Euroopan teollisuuden näkymien muita pahempaan sahaamiseen. Taloushuolten hellittämisen pitäisi taas tukea tulosnäkymiä. Monen tekijän, kuten maailmankaupan ja puolijohteiden myynnin kasvu vuosina 2017 ja 2018 oli hurjaa, mikä loi haastavan pohjan viime vuodelle.”

Sijoittajien tulevaisuudenusko on noussut viime kuukausina tahtia, mutta se tuskin kestää loputtomiin, Saari ennustaa. Siksi korjausliikkeen riski on kasvanut lyhyellä tähtäimellä.

”Esimerkiksi kauppasovun solmimisen jälkeen tai USA:n ja Iranin välisen nahistelun kiihtymisen seurauksena voidaan nähdä jonkinlaista voittojen kotiuttelua.”

Nordea pitää kuitenkin mahdollista korjausliikettä tätä lähinnä hyvänä ostotilaisuutena, sillä monet suuremmat sijoittajat eivät ole lähteneet kurssinousuun mukaan.

”Suosittelemme aloittamaan alkaneen vuoden osakkeita suosien. Uskomme tulosparannusten tuoman tuen selättävän markkinoiden huolet ja nostavan pörssikurssit yhä uusiin korkeuksiin”, Saari toteaa.

Kommentoi
Ylös
>