Oma talous

Amazonin Jeff Bezos lahjoittaa 10 miljardia dollaria torjumaan ilmastonmuutosta

Bezos Earth Fund -säätiö alkaa myöntämään apurahoja jo ensi kesänä.

Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos ilmoitti lahjoittavansa 10 miljardia dollaria eli noin 9,2 miljardia euroa ilmastonmuutoksen vastaiseen toimintaan uuden Bezos Earth Fund -säätiön kautta. Bezos kertoi asiasta Instagram-tilillään maanantaina. Asiasta raportoi muun muassa The Verge.

Bezos kertoi, että säätiön varat käytetään tutkijoiden, aktivistien sekä muiden ilmaston puolesta toimivien ryhmien käyttöön.

”Ilmastonmuutos on suurin uhka planeetallemme. Haluan työskennellä yhteistyössä muiden kanssa vahvistaaksemme jo tunnettuja tapoja ja löytääksemme uusia keinoja taistelussa ilmastonmuutoksen tuhoisaa vaikutusta vastaan”, maailman rikkain mies toteaa Instagramissa.

Sisäpiiriläinen kertoi The Vergelle, että Bezoksen säätiö keskittyy hyväntekeväisyyteen, eikä harjoita yksityisen sektorin sijoituksia. Bezos Earth Fund alkaa myöntämään Bezosin mukaan rahaa jo ensi kesänä.

Verkkokauppa Amazonin perustajan omaisuus on noin 130 miljardia dollaria, joka tekee hänestä maailman rikkaimman miehen. 10 miljardin dollarin kakku filantropiaan ei vie suurta palaa herran omaisuudesta. Amazonin toimitusjohtajaa on arvosteltu aikaisemmin siitä, ettei hän ole osallistunut hyväntekeväisyyteen yhtä äänekkäästi ja innokkaasti kuin muut miljardöörit.

Bezos on aiemmin antanut rahaa muun muassa kodittomien perheiden ja vähävaraisten koulujen hyväksi Bezos Day One Fund -säätiön kautta. Bezos kertoi säätiön toimista Twitter-tilillään.

Lue myös: Google: Tällainen on ”täydellinen johtaja”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös