Käänneyhtiöt

Ohjelmistotalo Innofactor etenee oikeaan suuntaan

Innofactorin vuoden 2019 käyttökate ja tilauskanta paranivat merkittävästi edellisestä vuodesta.

Myös liikevaihto kääntyi vuoden 2018 notkahduksen jälkeen jälleen kasvuun.

Yhtiön liikevaihto kasvoi loka-joulukuussa 9,7 prosenttia 17,4 miljoonaan viime vuoden heikosta vertailukaudesta. Tuloskunto parani huomattavasti reippaammin. Käyttökate parani 1,6 miljoonaan euroon edellisvuoden 0,9 miljoonan euron tappiosta.

Viimeisen vuosineljänneksen raportti vahvistaa uskoa yhtiön tuloskäänteestä. Sama linja jatkui kuin aiemmilla kolmella vuosineljännekselläkin.

Toimitusjohtajan ja yhtiön perustajan, Sami Ension mukaan Innofactor saavutti vuonna 2019 tavoitteen merkittävästä kannattavuuden parantamisesta ja liikevaihdon kääntämisestä kasvuun. Yhden kaupan merkitys oli suuri.

”Vuoden aikana onnistuimme myynnissä ja tilauskantamme kasvoi erinomaisesti. Saimme esimerkiksi Innofactorin historian suurimman kaupan, kun Verohallinto valitsi Innofactorin IT-asiantuntijapalveluiden ensisijaiseksi toimittajaksi pilviasiantuntijoiden osa-alueeseen. Kaupan arvioitu kokonaisarvo on noin 10–20 miljoonaa euroa”, Ensio toteaa.

Ension mukaan Innofactorin liikevaihto kasvoi kaikissa maissa paikallisessa valuutassa edellisestä vuodesta. Tilauskanta pysyi hyvänä ollen neljänneksen lopussa 49,8 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 62 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Innofactorin tavoitteena on Ension mukaan kasvattaa kasvua Ruotsissa.

”Palkkasimme Ruotsiin uuden maajohtajan Marcus Hasselbladin, joka aloitti tehtävässään 5.2.2020. Olen vakuuttunut, että hänen johdollaan saamme Ruotsin liiketoiminnan voimakkaaseen kasvuun lähi­vuosina. Ruotsin liikevaihto kasvoi paikallisessa valuutassa hieman jo vuoden 2019 viimeisellä vuosineljänneksellä ja käyttökate oli positiivinen.”

Innofactor odottaa vuoden 2020 liikevaihdon ja käyttökatteen kasvavan vuodesta 2019, jolloin liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja käyttökate oli 5,1 miljoonaa euroa.

Ohjelmistotalon loka-joulukuun tulos oli kuitenkin hieman alle odotusten, arvioi Evli aamukatsauksessaan.

Evlin mukaan Innofactor on kuitenkin jo saanut useampia merkittäviä tilauksia vuoden alussa. Toiminnan kehitys on jatkunut suotuisana hyvän tilauskannan ja myyntimixin myötä.

Innofactor saattaa olla valmis myös uusiin yritysostoksiin, Evli uskoo.

”Kassavirran parannuksen ja terveellisenoloisen tasetilanteen myötä yhtiö katsoo arviomme mukaan taas yritysostoja enemmän vakavissaan kasvun vauhdittamiseksi ja pohjoismaisen alustan tarjoaman laajentamiseksi.”

Evli odottaa Innofactorin lähivuosilta vielä vaisua kasvua, vuodelta 2020 neljä prosenttia, tilauskannan pidemmän tuloutusajan myötä.

”Palkkainflaatio on katteiden osalta riski vuoteen 2020 mentäessä, joskin laskutusasteissa on käsityksemme mukaan vielä parannusmahdollisuuksia, ja odotamme katteiden paranevan vuonna 2020”, Evli toteaa.

Analyysitalo Inderesin analyytikko Joni Grönqvist arvioi puolestaan Inderesin yhtiöraportissa, että Innofactor asemoituu arvostukseltaan edelleen sektorin edullisimmin arvostettujen joukkoon, mikä on perusteltua yhtiön takavuosien heikkojen näyttöjen jälkeen.

”Arvioimme kuitenkin aliarvostuksen kaventuvan hiljalleen yhtiön tuloskäänteen jatkuessa ja luottamuksen palautuessa. Nykyinen 10x P/E-luku (2020e) yhdistettynä lähivuosien ennustettuun noin 10 %:n tuloskasvuun ja arvostuskertoimien nousuvaraan tarjoavat riskeihin nähden hyvän tuotto-odotuksen”, Grönqvist toteaa.

Grönqvistin mukaan Innofactorin keskeiset arvostuskertoimet ovat yli 20 prosenttia alle vertailuryhmän tasojen.

Evlin suositus Innofactorin osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinta on 0,9 euroa. Inderes nosti tavoitehinnan 0,9 euroon aiemmasta 0,8 eurosta ja pitää suosituksen tasolla lisää.

Innofactorin loka–joulukuu 2019 lyhyesti:

  • Liikevaihto oli noin 17,4 miljoonaa euroa (2018: 15,9), jossa kasvua 9,7 %
  • Käyttökate oli noin 1,6 miljoonaa euroa (2018: -0,9), jossa parannusta 2,5 miljoonaa euroa
  • Liikevoitto oli 0,5 miljoonaa euroa (2018: -1,7), jossa parannusta 2,2 miljoonaa euroa
  • Tilauskanta oli katsauskauden lopussa 49,8 miljoonaa euroa (2018: 30,6), jossa kasvua 62,4 %
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös