Kasvuosakkeet

Caverion on analyytikoiden suosikki

Kiinteistötekniikkaa sekä teollisuuden palveluita tarjoavalta Caverionilta odotetaan kovaa tuloskasvua.

Caverionilla on kaksi liiketoimintayksikköä: Palvelut ja Projektit. Palveluissa Caverion tarjoaa asiakkailleen sekä teknistä huoltoa ja kunnossapitoa ja kiinteistöjohtamista että myös älykkäitä teknologioita ja asiantuntijapalveluita. Projekteissa Caverion toteuttaa talotekniikkaprojekteja sekä uusiin että peruskorjattaviin kiinteistöihin.

Viime vuoden aikana Caverion teki useita merkittäviä yritysostoja. Ostamalla Huurteen Suomen ja Ruotsin toiminnot Caverion vahvisti osaamistaan ympäristöystävällisissä, CO2-pohjaisissa kylmäteknisissä ratkaisuissa. Kiinteistöturvallisuuden konsulttipalveluihin erikoistuneen Pelsu Pelastussuunitelman osto täydensi turvallisuuspalveluiden tarjoomaa.

Merkittävin yritysosto oli kuitekin Maintpartner, minkä myötä Caverionista tuli Suomen johtava teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoava yhtiö.

Caverion osoitti jo viime vuoden kolmannella neljänneksellä kovaa tuloskuntoa ja käännettä.

Heinä-syyskuun liikevoitto kipusi 18,9 miljoonaan euroon, kun analyytikoiden odotuksissa oli keskimäärin 19 miljoonan euron lukema. Viimeisellä vuosineljänneksellä tulospetraus jatkui, kun edellisvuoden 2,7 miljoonan euron liiketappio kääntyy 22,5 miljoonan euron positiiviseksi liiketulokseksi.

Caverion uskoo liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton kasvavan vuonna 2020 vuoteen 2019 verrattuna. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 2123 miljoonaa ja oikaistu liikevoitto 67,2 miljoonaa euroa.

Yhtiön toimitusjohtaja Ari Lehtoranta kertoi tilinpäätöstiedotteessa, että Caverion kääntyi kasvu-uralle.

”Liikevaihtomme neljännellä vuosineljänneksellä kasvoi 589,0 (587,6) milj. euroon, mikä sisältää Maintpartnerin ja Huurteen yritysostot joulukuusta alkaen. Nämä yritysostot, yhdessä Pelsun yrityshankinnan kanssa, ovat esimerkkejä uudistetusta keskittymisestämme kasvuun. Liikevaihto kasvoi 1,6 prosenttia vuosineljänneksellä, kun ei oteta huomioon valuuttakurssien vaikutusta”, Lehtoranta kertoo.

Lehtorannan mukaan Caverion saavutti tulostavoitteensa ja myönteinen kolmannella vuosineljänneksellä näkyvissä ollut kehityssuunta jatkui.

Palvelut-liiketoimintayksikkö jatkoi kannattavuutensa parantamista. Palvelut-liiketoiminnan osuus oli 60 prosenttia konsernin kokonaisliikevaihdosta. Uusien palveluiden ja digitaalisten ratkaisuiden tarpeen odotetaan lisääntyvän.

Asiakkaiden keskittyminen omaan ydintoimintaansa tarjoaa Caverionille edelleen mahdollisuuksia ylläpidon, kunnossapidon sekä teknisen kiinteistöhuollon ulkoistuksissa.

Yhtiön ongelmaprojektien osuus kaikista projekteista on vähentynyt selvästi. Vanhat projektit vaikuttivat kuitenkin yhä heikentävästi Projektit-liiketoiminnan kannattavuuteen.

Vaikka Projektit-liiketoiminta paransi suoritustaan vuoden 2019 toisella vuosipuoliskolla, liiketoimintayksikön kannattavuus on yhä kaukana tavoitetasosta. Yhtiö jatkaa edelleen suorituskyvyn johtamisen toimenpiteitä.

Älyrakennuksia koskevat vaatimukset lisäävät asiakaskysyntää talotekniikan kokonaistoimituksille, joita Caverion toteuttaa entistä enemmän kumppanuuksien kautta, jo suunnitteluvaiheesta lähtien.

Caverionia seuraa neljä analyytikkoa, joista kolme antaa osakkeelle nyt ostosuosituksen ja yhden suositus on lisää. Osakkeen konsensuksen mukainen tavoitehinta on 7,7 euroa.

Yhtiön osakekohtainen tulos oli tappiollinen 0,4 euroa vielä vuonna 2018, mutta nousi viime vuonna 0,14 euroon. Tänä vuonna analyytikot uskovat yhtiön jatkavan kasvuaan, sillä odotuksissa on keskimäärin jo 0,36 euron osakekohtainen tulos. Ensi vuodelle odotetaan jo 0,5 euron tulosta.

Kuluvan vuoden tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on 18x ja osinkotuotto 3,5 prosenttia.

Mintos tarjoaa keskimäärin 12 prosentin tuoton - sijoita vertaislainoihin

Uusi sijoittaja saa 1 prosentin ylimääräisen koron sijoituksilleen 3 kuukauden ajaksi.

Avaa Mintos-tili

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös